Reţineri în dosarul de corupţie de la CFR. Şapte persoane au fost reţinute, printre care Călin Mitică

Şapte persoane, printre care Călin Mitică, om de afaceri din Cluj, şi Teodor Gavriş, şef Serviciu Automotoare şi ulterior director de tracţiune în cadrul SNTFC CFR Călători, au primit ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore. Ei sunt acuzaţi de infracţiuni de corupţie, iar azi vor fi prezentaţi în faţa instanţei cu propunere de arestare preventivă.
Alina Costache
29 oct. 2014, 07:09
Reţineri în dosarul de corupţie de la CFR. Şapte persoane au fost reţinute, printre care Călin Mitică

„La data de 29 octombrie 2014, inculpații Călin Mitică, Mădărășan Kinga, Ștefan Adriian, Mihuț Georgel, Bărbăcuți Dumitru, Gavriș Teodor Alexandru și Seceleanu Laurențiu urmează a fi prezentați la Tribunalul Cluj cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile”, a anunţat DNA.

Din ordonanțele de reținere întocmite de procurori a reieșit că, în prezenta cauză, există date și probe din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt:

Inculpatul Călin Mitică ar fi coordonat un grup infracțional organizat, pe care l-a constituit împreună cu inculpații Mădărășan Kinga și Ștefan Adriian, pentru a acționa în mod coordonat, în scopul comiterii unor infracțiuni de corupție și a unor infracțiuni asimilate acestora. Scopul vizat a fost acela al coruperii unor funcționari publici cu funcții de conducere, din cadrul unor structuri subordonate CNCF CFR SA, din cadrul SNTFC CFR CĂLĂTORI SA și din cadrul Societății Naționale a Sării SALROM SA, pentru procurarea unor avantaje economice ilegale, în favoarea SC REMARUL 16 FEBRUARIE SA și SC TRANSFEROVIAR GRUP SA.

Grupul infracțional ar fi fost sprijinit sistematic de inculpatul Mihuț Georgel, directorul Salinei Ocna Dej. Acesta ar fi furnizat în mod repetat informații din interiorul Societății Naționale a Sării SALROM SA, a indicat care sunt funcționarii din conducerea SALROM SA care trebuie corupți, pentru obținerea de către SC TRANSFEROVIAR GRUP SA a unor lucrări și servicii punctuale. Totodată, acesta ar fi acționat pentru influențarea conducătorilor SALROM SA, în vederea favorizării ilegale a intereselor SC TRANSFEROVIAR GRUP SA, a intermediat contactele dintre acești conducători și membrii grupului infracțional organizat, a avertizat reprezentanții SC TRANSFEROVIAR GRUP SA cu privire la funcționarii SALROM SA, percepuți ca fiind ostili intereselor operatorului economic privat.

Citeşte integral referatul de reţinere AICI

Potrivit România TV, Călin Mitică deţine firme importante în transportul feroviar, precum Transferoviar şi Remarul 16 februarie. În spatele ultimei firme stă un politician greu, Vasile Blaga. Fiica acestuia, Agathe Cristina Rudeanu, a fost angajată în 2005 la Remarul, iar din 2006 şi până în 2010, compania lui Călin Mitică a câştigat licitaţii pe bandă rulantă la CFR, încasând aproape 200 de milioane de euro, potrivit unei anchete a Kamikaze.

Marţi, procurorii DNA Cluj l-au pus oficial pe Călin Mitică sub acuzare pentru constituirea unui grup infracţional organizat.

În acelaşi dosar a primit ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore şi Teodor Gavriş – director în cadrul CFR Călători. Acesta ar fi primit mită aproape jumătate de milion de lei pentru a avantaja Remarul 16 Februarie SA Cluj-Napoca la atribuirea unor contracte. A fost reţinut şi directorul Salinei Ocna Dej, Georgel Mihuţ.

Procurorii DNA au efectuat 22 de percheziţii în Bucureşti şi judeţele Ilfov, Cluj şi Galaţi în dosarul privind infracţiuni de corupţie comise în perioada 2012-2014.

Citeşte şi: Directorul Regionalei CFR Galaţi luat de la domiciliu de procurorii DNA

Spynews
Mama Mădălinei Cojocari, fetița dispărută în Carolina de Nord, și-a recunoscut faptele! Femeia a pledat vinovată. Bunica ei a trecut la acuzații dure
Bzi.ro
Carmen Harra a spus adevărul despre împăcarea dintre Anamaria Prodan și Laurenţiu Reghecampf! „Amândoi s-au blocat!”
Fanatik.ro
Orașul din România unde se deschide o nouă fabrică. Zeci de locuri de muncă noi vor fi disponibile
Capital.ro
Interzis în toată România. Legea este în vigoare din 2008
Playtech.ro
Ruby, ţinută de INFARCT la TV! S-a văzut tot, dar nu i-a păsat. Telespectatorii s-au lipit de televizoare
DailyBusiness
Este vestea momentului pentru românii care au credite la bancă!
Adevarul
Vârsta de pensionare se va modifica la fiecare 3 ani. Cum pot ieși femeile mai devreme la pensie
Spynews
Tzancă Uraganu, înțepătură la adresa lui Bogdan de la Ploiești? „Pentru cele mai frumoase foste...”. Cum îi face manelistul „reclamă” colegului de breaslă
Spynews
Unde are loc priveghiul Ionelei și al lui George, doi dintre tinerii morți în accidentul din Vaslui! Decizia neașteptată pe care a luat-o familia: ”Au fost aduși...”
Evz.ro
Vestea anului pentru români. În sfârșit, o țară nu ne mai cere pașaportul
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
FOTO. Cea mai bogată româncă are o avere de peste 800.000.000 de euro și arată impecabil la 66 de ani
wowbiz.ro
Mama tinerei moarte în accidentul de la Codăești a cedat! Aștepta să își vadă fiica în rochie de mireasă, dar Ionela s-a întors acasă în sicriu
Cancan.ro
S-au luat la bătaie în ultimul hal, în Parlamentul României. VIDEO EXCLUSIV
Playsport.ro
INCREDIBIL! Mădălina Ghenea a pozat ca NICIODATĂ, iar imaginile au scăpat pe net! Cum apare
kanald.ro
Meteorologii Accuweather anunță ploi în majoritatea regiunilor însoțite de intensificări ale vântului și descărcări electrice: Prognoza meteo pentru ziua de miercuri, 22 mai 2024
Capital.ro
DECIZIE pentru toți românii care au BULETIN. A fost semnat decretul prezidențial
StirileBZI
Se anunță tarife mai mici vara aceasta la biletele de avion! Despre ce destinații este vorba
Prosport.ro
FOTO. I-a luat actriței din filmele pentru adulți un inel de logodnă de 1.000.000 de dolari și la câteva zile s-a despărțit de ea!
stirilekanald.ro
Breaking news despre Florin Piersic!
substantial.ro
„Tragedie pe două roți în Vaslui: Tânăra Ionela, aflată la pragul căsătoriei, și-a anunțat destinul în ultimul ei mesaj online – ‘Viața este o călătorie frumoas
MediaFlux
DOCUMENTUL pentru RECALCULAREA PENSIEI! Trebuie COMPLETAT OBLIGATORIU
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'