ReturRo lansează o aplicaţie pentru magazinele care colectează ambalaje în programul Sistemului de Garanţie-Returnare

RetuRO, administratorul Sistemului de Garanție-Returnare, aduce modificări procesul de colectare manuală a ambalajelor returnate prin lansarea aplicației RetuRO, potrivit unui comunicat oficial. Disponibilă începând cu sfârșitul lunii martie pentru dispozitive Android și iOS, această aplicație vine să eficientizeze operațiunile comercianților în conformitate cu specificațiile SGR.

16 apr. 2024, 16:50
ReturRo lansează o aplicaţie pentru magazinele care colectează ambalaje în programul Sistemului de Garanţie-Returnare

Comercianții, care au finalizat înregistrarea și semnarea contractului cu RetuRO, pot accesa gratuit aplicația pentru a gestiona colectarea ambalajelor SGR. Prin scanarea codului de bare al ambalajelor returnate, aceștia pot verifica rapid conformitatea cu logo-ul „Ambalaj cu garanție” și codul de bare specific SGR.

Funcția „Înregistrați o comandă de ridicare” permite comercianților să solicite RetuRO ridicarea ambalajelor colectate, reducând astfel timpul și spațiul necesar depozitării. Comenzile sunt validate pentru minimum trei saci și confirmate printr-un mesaj de confirmare.

Înainte de utilizare, comercianții trebuie să efectueze anumite setări din contul lor pe platforma SGR. Ghidul aplicației oferă informații detaliate despre pașii de parcurs, instalare și autentificare.

Utilizatorii se pot autentifica în aplicație folosind contul lor de comerciant sau de vânzător de pe platforma portal.returosgr.ro. După conectare, sunt ghidați să aleagă punctul de returnare declarat, folosind ID-ul punctului de vânzare disponibil în contul lor de utilizator.

Citeşte şi: S&P reconfirmã ratingul suveran al României şi perspectiva stabilă. Reacţia ministrului Marcel Boloş

Aplicația RetuRO este gratuită și disponibilă în App Store și Google Play. Cu un design intuitiv și funcționalități avansate, aceasta oferă un suport valoros comercianților în adoptarea și integrarea rapidă a SGR în activitatea lor, contribuind la gestionarea fluidă a ambalajelor.

Ghid aplicatie RetuRO - Comercianti Colectare Manuala

RetuRO Sistem Garanție Returnare S.A. operează pe principiul not for profit, iar orice profit realizat este reinvestit exclusiv în dezvoltarea SGR. Compania, creată de un consorțiu de acționari privați și publici, are rolul de a asigura transparența și responsabilitatea în gestionarea deșeurilor de ambalaje, în conformitate cu standardele impuse de Uniunea Europeană pentru reciclare și dezvoltare durabilă în România.

Citeşte şi: Voucher de 2.500 lei. Magazinul care vine cu oferta care bate cărucioarele cu reduceri de 65% şi mult aşteptata sacoşă-surpriză