Reuniune-maraton de urgenţă. S-ar putea trece la alegeri generale anticipate

Publicat: Marţi, 02 Aprilie 2019 14:18 // Actualizat: Marţi, 02 Aprilie 2019 14:18 // Sursa: romaniatv.net

Confruntat cu un blocaj în ce priveşte Brexit-ul în lipsa unui acord în Parlament privind alternativa la pactul negociat cu Bruxelles-ul, guvernul condus de Theresa May se va reuni marţi într-o şedinţă maraton. Executivul britanic va avea o reuniune de cinci ore, în loc de obişnuitele 90 de minute, conform unor surse oficiale, într-un moment de impas pentru procesul de ieşire a Regatului Unit din UE înaintea datei de 12 aprilie, noul termen prevăzut pentru separare.

În primele trei ore ale şedinţei, miniştrii vor aborda Brexit-ul în absenţa funcţionarilor, ceea ce a fost interpretat de mass-media ca fiind o încercare a lui May de a analiza posibila convocare a unor alegeri generale anticipate sau data demisiei premierului conservator.

Parlamentarii britanici au votat luni împotriva celor patru opţiuni alternative la acordul privind Brexit-ul negociat de premierul Theresa May, într-o nouă rundă de voturi orientative, informează Agerpres.

După ce au respins de trei ori acordul negociat de premier cu Bruxelles-ul, iar săptămâna trecută, în prima rundă de voturi orientative, au acordat un vot negativ celor opt propuneri parlamentare alternative menite să scoată din impas procesul de retragere din UE în care se află Regatul Unit, aleşii britanici au respins luni cele patru noi variante ale iniţiativelor parlamentare care propuneau o retragere din UE cu consecinţe mai puţin dure.

Citeşte şi Michel Barnier: Un Brexit fără acord devine mai probabil pe zi ce trece

În acest punct mort, Regatul Unit s-ar putea vedea obligat să solicite o amânare mai mare, pentru care va trebui să aducă argumente în faţa UE, sau să iasă din uniune fără acord, potrivit Agerpres.

Parlamentul britanic preconizează pentru miercuri o nouă zi de voturi "indicative" ca opţiuni de deblocare a crizei, iar presa a indicat că premierul britanic evaluează dacă să supună pentru a patra oară la vot tratatul negociat de ieşire.

Vinerea trecută, în a treia rundă de vot, acest text a fost respins cu 286 voturi pentru şi 344 contra.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8358
RON
15 Aug
noapte 17 °
zi 28 °
Ultimele joburi adaugate
24 H