Reuniunea ONU: Francois Hollande afirmă că o tranziţie politică în Siria presupune plecarea lui Assad

O tranziție politică în Siria presupune plecarea de la putere a lui Bashar al-Assad, a declarat luni președintele francez Francois Hollande, apreciind că 'nimeni nu-și poate imagina o soluție politică' ce l-ar include pe președintele sirian, informează agenția de presă AFP, citată de Agerpres.

28 sept. 2015, 18:51
Reuniunea ONU: Francois Hollande afirmă că o tranziţie politică în Siria presupune plecarea lui Assad

‘Trebuie să facem totul pentru ca o tranziție politică să poată fi găsită pentru Siria, (însă) această tranziție presupune plecarea lui Bashar al-Assad. Nimic nu s-a schimbat’, a declarat Francois Hollande în fața jurnaliștilor, înainte de discursul său la Adunarea Generală a ONU.

‘Rusia și Iranul au declarat că vor să se asocieze în găsirea unei soluții. Prin urmare, cu aceste țări trebuie lucrat, pentru a le spune că soluția tranziției trebuie să-l excludă pe Bashar al-Assad’, a spus liderul francez, potrivit Agerpres.

Citeşte şi A 70-a reuniune a ONU: Obama, faţă-n faţă cu Putin, despre criza din Siria şi SI, dar şi despre sancţiuni

Hollande a denunțat ‘iluzia’ președintelui sirian, care ‘vrea să ne facă să credem că dacă ești împotriva Daesh (acronimul arab al grupării jihadiste Statul Islamic), ești pentru Bashar al-Assad. Nu!’, a declarat șeful statului francez.