REUTERS: Avionul Boeing 777 a fost DOBORÂT de separatiştii proruşi din Ucraina

Agenţia de presă Reuters raportează că avionul de linie din Malaezia, prăbuşit în Ucraina, a fost "doborât" de către militanți. Toate cele 295 de persoane de la bord au murit, a declarat un oficial ucrainean din Ministerul de Interne, potrivit Interfax.

17 iul. 2014, 16:55
REUTERS: Avionul Boeing 777 a fost DOBORÂT de separatiştii proruşi din Ucraina

Aeronava Boeing 777, care zbura de la Amsterdam la Kuala Lumpur, „a fost doborâtă” aproape de orașul Donețk, bastion al rebelilor pro-ruşi, anunţă Reuters.

Preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko, a declarat joi că apărarea antiaeriană ucraineană nu a efectuat tiruri cu rachete, dezminţind astfel ipoteza că avionul malaezian prăbuşit în apropiere de Doneţk ar fi fost doborât de armata ucraineană, consemnează AFP.

‘Nu excludem ca acest avion să fi fost doborât şi subliniem că forţele armate ucrainene nu au efectuat tiruri ce ar fi putut lovi ţinte aeriene’, a precizat Poroşenko.Potrivit Ministerului ucrainean de Interne, aparatul ar fi fost lovit de o rachetă antiaeriană la altitudinea de 10.000 de metri.

Avionul malaezian prăbuşit pe teritoriul Ucrainei ar fi fost doborât de tiruri ale unui sistem de rachete antiaeriene Buk, a notat consilierul ministrului ucrainean de interne Anton Gheraşenko, pe pagina sa de Facebook.

‘Avionul zbura la înălţimea de 10.000 de metri. Au murit 280 de pasageri şi 15 membri ai echipajului’, a precizat Gheraşenko, citat de Ria Novosti şi Interfax, potrivit Agerpres.

VEZI ŞI Avionul Boeing 777 PRĂBUŞIT in Ucraina: Primele imagini de la tragedia în care au MURIT 295 de persoane FOTO

Toţi pasagerii aflaţi la bordul avionului Boeing 777 au murit.