Reuters: Opoziţia din România vrea un nou acord cu FMI şi alegeri anticipate

Guvernul României este incapabil să adopte reforme sau legi noi şi ar trebui să demisioneze acum pentru a da ţării lovite de austeritate şansa de a se ridica sub noi lideri, a declarat Victor Ponta, lider al opoziţiei, joi, la Bucureşti, agenţiei Reuters.

RomaniaTV.net
02 feb. 2012, 12:44
Reuters: Opoziţia din România vrea un nou acord cu FMI şi alegeri anticipate

”Fiecare zi în care un guvern care a pierdut sprijinul oamenilor şi chiar sprijinul Parlamentului rămâne la putere este o zi pierdută pentru reforme şi stabilitatea de care avem nevoie”, a afirmat Ponta, de formaţie avocat, în vârstă de 39 de ani.

Într-un interviu, Ponta a spus că alianţa sa de stânga, USL – favorită pentru a câştiga alegerile parlamentare din noiembrie – va continua să colaboreze cu Fondul Monetar International (FMI), dar intenţionează să uşureze măsuri de austeritate precum TVA-ul.

„Măsurile de austeritate au fost ceva necesar nu numai în România, ci în întreaga Europă”, a declarat Ponta la biroul USL de lângă versiunea Arcului de Triumf din Paris. „Dar economia noastră este, probabil, încă cea mai slabă din UE”, a precizat el.

Potrivit Reuters, Ponta marchează o schimbare de gardă pentru partidul său PSD, fondat în principal de foşti comunişti iar acum forţa dominantă în USL, deşi unii analişti şi oponenţi spun că el rămâne sub influenţa fondatorului său educat la Moscova, Ion Iliescu.