Reuters: USL se îndreaptă către o majoritate clară în Parlament

Agenția de știri Reuters dedică un articol situației partidelor din România înaintea alegerilor parlamentare din 9 decembrie, plecând de la sondajul de opinie realizat de IMAS în perioada 10 – 18 octombrie.

RomaniaTV.net
02 nov. 2012, 20:27
Reuters: USL se îndreaptă către o majoritate clară în Parlament

Astfel, Reuters susține că Uniunea Social Liberală se află pe punctul de a obține o majoritate clară în viitorul Parlament, peste 57% dintre români urmând a vota pentru actuala coaliție de guvernare. Totodată, articolul subliniază că USL se află la prima creștere în ceea ce privește sprijinul popular după tensiunile politice din această vară.

 Făcând referire și la următoarele formațiuni din clasament, agenția de presă cataloghează PDL drept o formațiune „profund nepopulară pentru aplicarea măsurilor de austeritate”, iar PPDD – „partidul populist al magnatului media Dan Diaconescu”.

 „Alianța România Dreaptă, o nouă grupare de partide de centru-dreapta dominate de democrat-liberalii aflați în opoziție – profund nepopulari pentru aplicarea măsurilor de austeritate în trecut – are un sprijin de 16%. Partidul populist al magnatului media Dan Diaconescu – care pledează pentru reduceri abrupte de taxe – este al treilea, cu 14,9 procente”, scrie Reuters.