Revedere emoționantă. Alexia, adolescenta căreia i-au fost replantate brațele, s-a reîntâlnit cu colegii răniți în accidentul din Pașcani. „Credeam că e un vis”

Alexia Tudose, tânăra de 15 ani căreia i-au fost replantate brațele, și-a revăzut colegii răniți în accidentul cumplit din Pașcani. Au fost momente foarte emoționante pentru toți adolescenții care s-au revăzut după o perioadă lungă de stat în spital.

11 ian. 2023, 08:24
Revedere emoționantă. Alexia, adolescenta căreia i-au fost replantate brațele, s-a reîntâlnit cu colegii răniți în accidentul din Pașcani. „Credeam că e un vis”

Alexia și prietenii ei din cadrul ansamblului „Flori de Măr” s-au revăzut la spitalul din Iași, la o lună de la accidentul din Ialomița. Printre colegii fetei sunt și Elena și Silviu, doi dintre adolescenții care se aflau în autocar la momentul impactului devastator. Sunt recunoscători că sunt în viață și se bucură de fiecare moment petrecut împreună.

Toți au primit o nouă șansă la viață, după experiența dramatică prin care au trecut. După două săptămâni de spitalizare și șapte operații, Alexia poate zâmbi din nou. Intervențiile chirurgicale au fost un succes, iar medicii i-au dat asigurări că se va recupera și va putea duce o viață normală. Copila a fost externată din spital pe 31 decembrie și și-a petrecut Revelionul alături de întreaga familie.

Citește și Cum se simte Alexia, la o săptămână de la externare. Adolescenta de 15 ani, care și-a pierdut brațele în accidentul din Pașcani, și-a petrecut sărbătorile cu familia

„Sunt foarte fericită că am ajuns cu bine până acum și sunt sigură că și în continuare o să fie totul bine și o să-mi revin cât mai repede și cât mai bine. Doamne ajută să fiu bine, să fiu alături de cei dragi și abia aștept să-mi văd prietenii. Am emoții și știu că acasă o să fie cel mai bine. Ce-a trecut a fost, dar acum trebuie să văd ce va fi și trebuie să am o gândire pozitivă ca să pot să trec peste astea cu bine”, spunea Alexia la ieșirea din spital.

Alexia și-a revăzut colegii la o lună de la accidentul din Pașcani. „A fost o minune că suntem în viaţă”

Acum, după o lună, și-a revăzut colegii. Elena, una dintre fetele din ansamblul „Flori de Măr”, și-a adus aminte de experiența traumatizantă pe care a trăit-o în momentul accidentului, dar a mărturisit că e foarte bucuroasă că a reușit să supraviețuiască. „Noi cu o curbă înainte era să ne răsturnăm şi noi atunci am început să ţipăm, să-i spunem şoferului să meargă mai uşor că sunt copii în spate, dar a mers în continuare şi, în câteva secunde, mi s-a schimbat viaţa. Era mult sânge, am văzut-o pe Alexia era pe jos, că noi stăteam împreună. Eram lângă Alexia şi a fost o fracţiune de secundă, în două secunde ni s-a schimbat viaţa. I-am văzut şi mâna şi mi-a fost frică să o iau, că am vrut să o ajut şi până am ieşit de acolo nu m-am mişcat de acolo. Tot am încercat să ne ajutăm între noi. A fost o minune că suntem în viaţă şi că am dat peste nişte doctori absolut minunaţi. Înainte eram mai imatură, mai copilă”, a povestit Elena.

Citește și Primele imagini cu Alexia, fata cu mâinile amputate și replantate de medicul supranumit „îngerul copiilor”, după accidentul de la Paşcani

Silviu, un alt coleg de-ai Alexiei, a dezvăluit că, atunci când a revenit acasă, a crezut că totul e un vis. „Am încercat să mă refac complet, să uit de momentele alea, mai mult când am sunat-o pe mama şi a realizat şi ea ce se întâmplă. Eu credeam că e un vis ce se întâmplă. Cel mai greu a fost când am ajuns acasă şi am realizat ce se întâmplă”, a mărturisit adolescentul.

Pe 17 decembrie, noaptea, un autocar cu 35 de persoane la bord s-a răsturnat, în municipiul Paşcani, judeţul Iaşi, 25 de persoane fiind transportate la spital. Cincisprezece dintre pasageri erau adolescenţi. Printre tinerii răniţi s-a aflat şi Alexia, care şi-a pierdut în accident ambele braţe.