Revelioane electorale. Cât au cheltuit primarii pentru petrecerea de Anul Nou

Intrare cu tam-tam în anul electoral 2012. Bugetul unor primării pare să nu fie afectat de criza economică şi asta pentru că, şi anul acesta, autorităţile au organizat mega-revelioane pentru electorat.

RomaniaTV.net
31 dec. 2011, 12:30
Revelioane electorale. Cât au cheltuit primarii pentru petrecerea de Anul Nou

Cel mai scump Revelion este în Focşani. Au fost alocaţi aproximativ 200.000 de euro pentru ca distracţia să fie garantată. Pentru petrecerea organizată în Piaţa Unirii, banii au fost luaţi de la referendum, dar şi de la combustibilul cu care funcţionează centrala ENET.

Chef pe bani mulţi şi la Timişoara. Primăria a alocat 150.000 de lei pentru evenimentele organizate de Revelion, cu 50% mai mulţi bani decât anul trecut. Vor susţine concerte Hotel FM, Bestbeat din Serbia, Mircea Baniciu şi Cargo.

Şi primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a avut grijă de bucureşteni. La revelionul din Piaţa Constituţiei vor concerta trupe româneşti – Iris, Voltaj, Proconsul, Zdob şi Zdub, Bere Gratis, Vunk, Direcţia 5, Pepe, Smiley şi CRBL.  Surpriza serii va fi un spectaculos foc de artificii, sincronizat pe ritmuri compuse şi orchestrate de pianistul Bogdan Ota.

După doi ani de pauză din cauza crizei economice, primarul sectorului 5 va relua tradiţia Vanghelionului de la Romexpo. Marian Vanghelie nu a vrut să dezvăluie costurile Revelionului, dar are 8.000 de invitaţi, care vor fi încântaţi de vedeta internaţională Toni Braxton, dar şi de Ştefan Bănică Jr., Ovidiu Lipan Ţăndărică şi Pepe, precum şi de trupe româneşti precum Holograf sau Voltaj.  Meniul servit invitaţilor va fi unul franţuzesc, „asezonat” cu mâncăruri din bucătăria românească.

Şi Sectorul 6, condus de democrat-liberalul Cristian Poteraş, a pregătit o petrecere de Revelion, în Parcul Drumul Taberei, unde sunt aşteptate aproximativ 1.200 de persoane.

Dacă unele primării s-au întrecut în petreceri pentru alegători, altele se mulţumesc cu un buget de austeritate.

Primarul municipiul Craiova, Antonie Solomon, spune că petrecerea pe care o dă craiovenilor de Revelion costă  în jur de 6000 de euro.

Rămâne de văzut dacă alegătorii vor fi la fel de darnici cu voturile la anul, când sunt programate alegerile locale, dar şi cele parlamentare.