Revenirea în forţă a unei afaceri din comunism. Toţi românii consumau acest produs care costă acum 5 LEI

Într-o societate capitalistă, reînvierea unei afaceri cu rădăcini în perioada comunistă poate părea neașteptată, dar există un produs care face senzație în România contemporană: sifonul. Omniprezent în gospodăriile românilor înainte de 1990, acest produs a găsit o nouă viață și acum este căutat de entuziaștii amintirilor din trecut, fiind disponibil la doar 5 lei în supermarketuri.

22 ian. 2024, 12:55
Revenirea în forţă a unei afaceri din comunism. Toţi românii consumau acest produs care costă acum 5 LEI
Revenirea în forţă a unei afaceri din comunism. Toţi românii consumau acest produs care costă acum 5 LEI

Revenirea în forţă a unei afaceri din comunism. Sifonul a redevenit o alegere populară, alimentându-se din nostalgia celor mai în vârstă și captivând interesul noilor generații. Produsul este acum prezent pe rafturile multiplelor supermarketuri, devenind subiect de discuție în special în preajma sărbătorilor sau când oamenii primesc oaspeți.

Sifonul, cunoscut și sub denumirea de apă carbogazificată, este disponibil în variantele plată și minerală, cu adaos de electroliți și procese multiple de distilare. În ciuda popularității crescute a apei în vară, sifonul rămâne în topul preferințelor, fiind apreciat atât de adulți, cât și de cei mici, mai ales în combinație cu siropuri pentru a crea băuturi acidulate.

Citeşte şi: Lidl publică la ofertă de luni, 22 ianuarie 2024, cu produsele căutate de toți românii. Se vor vinde ca pâinea caldă

Cu un preț accesibil de 5,49 de lei în Mega Image și alte supermarketuri, sifonul își recâștigă popularitatea de altădată. În perioada comunistă, sifonăriile erau prezente în fiecare cartier bucureștean, iar astăzi, produsul cunoaște o revenire triumfală pe rafturile marilor retaileri, scrie Gândul.

Diferența dintre sifon și apa minerală este simpluă: sifonul este o băutură creată prin combinarea apei cu dioxid de carbon, iar apa minerală provine din izvoare subterane. Pentru cei îngrijorați cu privire la impactul asupra sănătății, trebuie să ştiţi că sifonul nu prezintă riscuri semnificative.

Citeşte şi: Cine cumpără mai mult de 100 de euro, românul, maghiarul sau bulgarul? Care este puterea de cumpărare în funcţie de ţară