Revin ninsorile în România. Vremea se schimbă radical la sfârșitul săptămânii

Vremea se schimbă la sfârșitul săptămânii. De duminică, temperaturile scad și se vor înregistra din nou precipitații. În Maramureș, estul Transilvaniei și nordul Moldovei, vor fi precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare, iar la munte vor predomina ninsorile.

03 mart. 2023, 09:53
Revin ninsorile în România. Vremea se schimbă radical la sfârșitul săptămânii

Sfârșitul de săptămână aduce vreme mai rece și precipitații în mai multe regiuni ale țării. Va ploua în mare parte din țară, iar la munte vor predomina ninsorile. Vântul va prezenta intensificări în special în zona montana înaltă.

Sâmbătă, valorile termice diurne vor fi în creștere în sudul și în estul țării unde se vor situa peste cele normale în prima decadă a lunii martie, iar în rest vor fi apropiate de mediile multianuale, astfel că maximele se vor încadra în general între 7 și 14 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări noaptea în regiunile nordice, unde pe arii restrânse vor fi precipitații slabe mixte, dar izolat și trecător ploi slabe vor fi posibile ziua și în dealurile vestice. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în zona montană înaltă unde rafalele vor depăși 60…70 km/h, dar pe spații mai mici și temporar la viteze mai mici și în nord-vest, centru și sud-est.

Temperaturile minime vor fi cuprinse în marea lor majoritate între -4 și 4 grade. Mai ales în orele dimineții, pe alocuri se va semnala ceață.

În București, cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă, în creștere ușoară față de ziua anterioară, se va situa în jurul a 12 grade, însă noaptea va fi mai rece, cu o minimă spre 0…2 grade. În zona periurbană vor fi condiții de ceață, potrivit ANM.

Citește și: Prognoza meteo lunară. Vreme închisă cu ploi și lapoviță la început de martie. Când vin temperaturile de primăvară

 

REVIN NINSORILE ÎN ROMÂNIA

De duminică,

valorile termice vor scădea față de ziua anterioară cu precădere în nord, în nord-est, în zonele montane și submontane. În jumătatea de nord a țării cerul va fi mai mult noros și vor fi precipitații slabe sub formă de ploaie, dar în Maramureș, estul Transilvaniei și nordul Moldovei, temporar și sub formă de lapoviță și ninsoare, iar la munte vor predomina ninsorile. În sudul teritoriului, înnorările vor fi temporare, ploile posibil doar izolat, iar temperaturile vor fi în continuare peste normele perioadei.

Vântul va avea unele intensificări la munte și pe spații mai mici și în zonele joase de relief. Temperaturile maxime se vor încadra între 3 și 9 grade, local mai ridicate în sudul țării, spre 12…13 grade; minimele termice vor fi cuprinse între -5 și 3 grade. Dimineața, izolat se va semnala ceață.

În București, valorile termice diurne se vor menține ușor mai ridicate decât cele specifice perioadei. Cerul va fi temporar noros, iar vântul va sufla moderat. Temperatura maximă va fi de 10…11 grade, iar cea minimă se va situa în jurul a 0 grade.

Citește și: Prognoza meteo pe două săptămâni. Schimbare a circulaţiei atmosferice în martie. Ciclonul polar loveşte în multe zone

Luni, în regiunile sudice și sud-estice cerul va fi temporar noros, iar vremea va fi mai caldă decât în mod obișnuit. În restul țării regimul termic va fi apropiat de cel normal, înnorările se vor accentua treptat și mai ales în a doua parte a intervalului se vor semnala precipitații mixte, iar la munte vor predomina ninsorile. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări locale îndeosebi la munte și în centrul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra între 2 și 13 grade, iar cele minime între -6 și 4 grade.

În Capitală, valorile termice diurne se vor menține ușor mai ridicate decât cele specifice perioadei. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare, iar vântul va sufla moderat. Temperatura maximă va fi de 12…13 grade, iar cea minimă de 0…2 grade.