Revin ploile și ninsorile, apoi un nou val de ger și ninsorile se extind. Prognoza meteo actualizată

Avem parte de alternanțe termice periculoase în toată țara. Termometrele arată temperaturi de îngheț acum în mai multe zone, dar meteorologii anunță deja că urmează zile și cu 12 grade Celsius. Urmează apoi un nou val de ger.

17 ian. 2024, 10:09
Revin ploile și ninsorile, apoi un nou val de ger și ninsorile se extind. Prognoza meteo actualizată

Administrația Națională de Meteorologie a emis o INFORMARE METEOROLOGICĂ pentru intervalul 17 ianuarie, ora 15 – 19 ianuarie, ora 10 când sunt așteptate precipitații moderate cantitativ și intensificări ale vântului. Vor fi ploi, dar și ninsori la munte.

”În intervalul menționat vor fi precipitații moderate cantitativ în vestul și nord-vestul țării. Va ploua, iar miercuri (17 ianuarie) în nordul Carpaților Orientali și pe crestele Munților Apuseni vor mai fi precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. În zona de munte se vor acumula cantități de apă de 20…30 l/mp și izolat de peste 40 l/mp, determinând topirea stratului de zăpadă.

Citește și: Directorul ANM, Elena Mateescu, anunță o nouă schimbare puternică a vremii în România: „Va ninge, se va depune strat de zăpadă”

Temporar, vântul va avea intensificări în regiunile vestice și nord-vestice, cu rafale în general de 45…55 km/h, iar în zonele montane înalte de 60…80 km/h.

Vineri (19 ianuarie), aria precipitațiilor se va extinde, iar acestea se vor transforma treptat în lapoviță și ninsoare”, a transmis ANM.

Citește și: Prognoza meteo pe două săptămâni. Inversiune termică, urmată de un nou val polar. Lapoviţa devine ninsoare, se depune un nou strat de zăpadă. HARTA precipitaţiilor pe regiuni

 

Prognoza meteo BUCUREȘTI

Miercuri, vremea va fi în general frumoasă. Cerul va fi variabil în timpul zilei și mai mult noros noaptea, iar vântul va sufla în general slab. Temperatura maximă va fi de 5…7 grade, iar cea minimă de -3…-1 grad.

Joi, vremea va deveni caldă pentru această dată. Cerul va avea înnorări temporare și va ploua slab, mai ales în prima parte a intervalului. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 10 grade, iar cea minimă va fi de 1…3 grade.