Revin restricţiile COVID-19 în mai multe ţări din Europa. Masca va redeveni obligatorie

Israelul, care se confruntă în ultimele săptămâni cu o creştere exponenţială a numărului de cazuri de infectare cu coronavirus, ia în calcul reintroducerea restricțiilor anti-COVID. După Germania, şi autorităţile israeliene vor să revină la obligativitatea purtării măştii de protecţie.

20 iun. 2022, 14:40
Revin restricţiile COVID-19 în mai multe ţări din Europa. Masca va redeveni obligatorie

Israelul a înregistrat 10.202 cazuri de infectare cu virusul care provoacă COVID-19 dintre 29.681 de teste efectuate duminică, ceea ce marchează un procent de pozitivare de aproape 39% şi creşte rata de reproducere a virusului la 1,32, potrivit datelor publicate de Ministerul Sănătăţii din Israel, citate de Agerpres.

De altfel, Israelul se confruntă în ultimele săptămâni cu o creştere exponenţială a numărului de cazuri de infectare cu coronavirus, virusul care provoacă COVID-19. În acest context, Guvernul ia în calcul reintroducerea unor restricţii care fuseseră anulate, precum utilizarea măştilor de protecţie în spaţii închise.

Potrivit media locale, autorităţile israeliene au în vedere totodată implementarea vaccinurilor împotriva COVID-19 în cazul bebeluşilor şi copiilor preşcolari, după ce Statele Unite au autorizat vineri posibilitatea de a începe vaccinarea la aceste grupe de vârstă.

De la începutul pandemiei, 4,2 milioane de persoane din cei peste 9 milioane de locuitori din Israel au contractat virusul, în timp ce numărul deceselor, de 10.908, a fost relativ scăzut în comparaţie cu alte ţări.

Ultimul val de infectări din Israel a fost cu varianta Omicron, iar după un număr considerabil de cazuri de infectare, mortalitatea s-a aflat în scădere începând din martie.

Germania pregăteşte din nou restricţii COVID-19. Masca va fi obligatorie din luna octombrie până la Paşte

Pentru a proteja populaţia împotriva răspândirii pandemiei de coronavirus în toamnă, guvernul federal de la Berlin ia în considerare o nouă cerință generală de purtare obligatorie a măştii, începând cu luna octombrie.

Publicaţia Welt am Sonntag citează surse guvernamentale de la Berlin, care specifică faptul că mască nu va trebui purtată doar în transportul public, unități medicale și casele de bătrâni, ci și în unităţile care desfăşoară comerț cu amănuntul și gastronomie. O extindere a purtării acesteia în şcolile din Germania este încă în discuţie, mai spune sursa citată.

Citeşte şi Pandemia de coronavirus nu s-a încheiat. Octavian Jurma: „Valul 6 e o certitudine în toamnă. Va debuta la finalul lui august”

Potrivit raportului, planul funcționează sub așa-numita „regulă O-O”. Această „regulă din Octombrie până la Paște (n.r. – Ostern, în lb. germ.)” era aplicată până acum în principal din zona siguranței rutiere și înseamnă că șoferii ar trebui să-și echipeze mașinile cu anvelope de iarnă pentru această perioadă.

Citeşte şi Pandemia nu se dă bătută. Un nou val de coronavirus la New York, masca revine din nou în actualitate