Revolta din Belarus se extinde şi la Bucureşti. Sunt proteste şi în faţa ambasadei VIDEO

Zeci de persoane au partipat duminică seara la un protest față de situația din Belarus, în fața Ambasadei din București. Oamenii au venit cu parcarte pe care au scris că sunt solidari cu beloruşii care au ieşit în stradă pentru a cere înlăturarea de la putere a preşedintelui Lukaşenko.

RomaniaTV.net
16 aug. 2020, 19:46
Revolta din Belarus se extinde şi la Bucureşti. Sunt proteste şi în faţa ambasadei VIDEO

Oamenii au venit în fața Ambasadei Republicii Belarus din București pentru a spune că sunt alături de poporul din Belarus care luptă, de mai multe zile, pentru câștigarea libertății, conform Mediafax.

Protestatarii spun că vor, la fel ca oamenii din Belarus, repetarea alegerilor pe motiv că scrutinul a fost fraudat de actualul președinte, Lukaşenko.

„Chiar dacă au fost bătuți și torturați de forțele de ordine obediente regimului, gazați și fugăriți, protestatarii din Belarus nu au renunțat la visul lor de a deveni liberi. Astăzi, dictatorul Lukaşenko a adus cu autocarele oameni care să participe la un miting de susținere, în încercarea lui disperată de a intimida și a demonstra o falsă susținere a poporului. Ca la manual, toți dictatorii urmează aceleași tehnici de manipulare și intimidare, evitând ceea ce este atât de evident pentru o lume întreagă: tot timpul popoarele au dărâmat dictaturile”, scriu cei de la Evoluție în Instituție, pe Facebook.

Scrutinul prezidenţial organizat duminica trecută în Belarus, câştigat potrivit autorităţilor de preşedintele Aleksandr Lukaşenko, dar contestat puternic de opoziţie, a fost urmat de proteste masive, reprimate dur de regimul de la Minsk.

Proteste de amploare în Belarus. Sute de mii de oameni cer plecarea lui Lukaşenko. Contramanifestaţia preşedintelui VIDEO