Revolta galbenă. Sute de taximetrişti au blocat Piaţa Constituţiei FOTO VIDEO

Traficul în centrul Capitalei a fost paralizat marţi din cauza protestului taximetriştilor. După ce au manifestat în faţa Palatului Parlamentului, nemulţumiţi că deputaţii nu au votat noua lege a taximetriei, protestatarii au blocat bulevardul Libertăţii mai bine de o oră.  Taximetriştii anunţaseră pentru miercuri un nou protest, însă au renunţat la acţiune.

RomaniaTV.net
24 apr. 2012, 11:48

Peste 300 de taximetrişti din Capitală au protestat, marţi, la intrarea Izvor a Palatului Parlamentului, cerând adoptarea Legii taximetriei şi scoaterea din Bucureşti a celor care au autorizaţii de transport din alte localităţi.

Taximetriştii au venit la protest cu maşinile, pe care le-au parcat pe prima bandă de pe Bulevardul Libertăţii şi pe două benzi de circulaţie din jurul Parcului Izvor, circulaţia în zonă fiind îngreunată.

Protestatarii au cerut introducerea pe ordinea de zi a Plenului Camerei Deputaţilor şi votarea modificărilor la Legea 38/2003, care reglementează activitatea de taximetrie.

Ei le-au solicitat parlamentarilor să adopte legea unică a transportatorilor ţinând cont de propunerile pe care ei le-au formulat, susţinând că nu vor renunţa la proteste până când legea nu va fi adoptată integral în forma pe care au propus-o.

Protestatarii au mai cerut ca activitatea de taximetrie să se desfăşoare doar în raza localităţii care a emis licenţa, tarifarea să fie reglementată de autoritatea locală, cei care desfăşoare activităţi de transport persoane fără să aibă licenţă sau autorizaţie să fie sancţionaţi şi să fie eliminată obligativitatea dispeceratelor, susţinând că acestea au fost create pentru a percepe taxe mascate, nu pentru a oferi servicii reale.

Protestul s-a încheiat fără incidente, reprezentanţii taximetriştilor anunţând că renunţă la mitingul care trebuia să aibă loc miercuri, în faţa Palatului Parlamentului, din cauza faptului că nu este şedinţă de plen.

Protestul din Piaţa Constituţiei, latura dinspre Izvor a Camerei Deputaţilor, a fost organizat de Camera Taximetriştilor din Municipiul Bucureşti, Asociaţia Naţională a Operatorilor de Transport în Regim de Taxi şi Asociaţia Naţională a Transportatorilor şi Taximetriştilor Independenţi.

Transportatorii, în majoritate taximetrişti, au protestat în Bucureşti şi în 3 aprilie, când în faţa Palatului Parlamentului s-au adunat aproximativ 500 de autoturisme. Ei au ameninţat cu declanşarea de proteste la nivel naţional, dacă solicitările lor nu vor fi aprobate.