Revoltă în China? Violenţele degenerează în sudul ţării

O manifestaţie împotriva unei centrale termice acuzată că poluează oraşul chinez Haimen (sud) a degenerat, poliţia antirevoltă lovind cu brutalitate protestatarii şi utilizând gaze lacrimogene pentru a-i respinge, au declarat martori.

RomaniaTV.net
20 dec. 2011, 18:59
Revoltă în China? Violenţele degenerează în sudul ţării

Aceste violenţe s-au produs în provincia Guangdong (sud), unde este concentrată o parte importantă a industriei prelucrătoare chineze care lucrează pentru export, provincie în care, în ultimele săptămâni, au izbucnit o serie de conflicte sociale.

Protestatari au declarat telefonic pentru AFP că un adolescent în vârstă de 15 ani a murit, iar alţi peste 100 de manifestanţi au fost loviţi violent de către forţele de ordine.

AFP nu a fost în măsură să confirme aceste informaţii în mod independent. Autorităţile locale nu au răspuns la apelurile telefonice ale agenţiei, iar o femeie contactată la Biroul pentru Securitate Publică din Haimen a negat că în oraş ar fi izbucnit tulburări.

Oraşul Haimen se află la aproximativ 115 kilometri nord-est de Wukan, un sat în care, în prezent, are loc o rebeliune împotriva liderilor locali, acuzaţi de corupţie.