Revoltă la închisoare. Cel puţin 40 de deţinuţi morţi, în Mexic

Cel puţin 40 de persoane au murit duminică în timpul confruntărilor între deţinuţi la o închisoare din regiunea Monterrey din nordul Mexicului.

RomaniaTV.net
19 feb. 2012, 19:25
Revoltă la închisoare. Cel puţin 40 de deţinuţi morţi, în Mexic

„Până în prezent, am numărat 40 de morţi”, a declarat Gilberto Cesena, directorul închisorii, care nu a putut da însă detalii despre numărul total al răniţilor. O anchetă este în desfăşurare, dar toate elemente converg către o confruntare între grupuri rivale de deţinuţi în închisoarea Apodoca, situată la 30 de kilometri de centrul oraşului Monterrey, a adăugat el.

Când s-a aflat informaţia, părinţii şi rudele deţinuţilor au luat cu asalt închisoarea pentru a cere detalii despre soarta acestora.

Aceasta este a doua oară în câteva luni când se produce un astfel de eveniment în regiunea Monterrey. La 13 octombrie 2011, şapte deţinuţi au fost ucişi şi alţi 12 au fost răniţi în urma unei dispute între două bande rivale în închisoare Cadereyta.

Regiunea Monterrey, cel de-al treilea oraş din Mexic cu patru milioane de locuitori, este teatrul unor rivalităţi sângeroase între două carteluri de droguri, Zetas şi Golf.