Revoltă la Leţcani. Pacienţii cu COVID din spital, scoşi în ger şi puşi în ambulanţe din cauza lipsei de curent

Sunt probleme pe bandă rulantă la Spitalul din Leţcani. Nu mai puţin de 17 pacienţi infectaţi COVID, unii de la Terapie Intensivă, au fost scoşi în ger, urcaţi în ambulanţe şi trimişi la alte spitale.

15 ian. 2021, 11:26
Revoltă la Leţcani. Pacienţii cu COVID din spital, scoşi în ger şi puşi în ambulanţe din cauza lipsei de curent
Spitalul mobil de la Leţcani se închide. Ce se întâmplă cu pacienţii infectaţi cu covid

Revoltă la Leţcani. Astfel, se pare că în unitatea spitalicească de la Leţcani e prea frig. cei 17 pacienţi, dintre care doi la Terapie Intensivă, au fost scoşi în frig, urcaţi în ambulanţe şi mutaţi la alte spitale din Iaşi.

Revoltă la Leţcani. Pacienţii cu COVID din spital, scoşi în ger şi puşi în ambulanţe din cauza lipsei de curent

Gerul din ultima perioadă a provocat pene dese de curent în Spitalul Mobil din Leţcani. În unele zile, temperatura a coborât la 17 grade în saloane, iar medicii au pornit aerotermele, ca soluţie de avarie.

„Problema este legată de furnizarea cu energie electrică care nu ţine de spital, este pur şi simplu o situaţie existentă în locaţia unde a fost amplasat spitalul.”, a spus Alina Popa, director Euronest.

” Spitalul este situat într-o zonă unde există diferenţe în ceea ce priveşte alimentarea cu curentul electric. Mai exact, căderi de tensiune.”, susţine Dr. Florin Roșu, manager Spitalul de Boli Infecțioase Iași, potrivit Observator.

Pentru ca astfel de situaţii să nu se repete, vor fi aduse stabilizatoare de tensiune. Autorităţile locale spun că vor profita de ocazie şi vor steriliza saloanele.

„Coincidenţa asta ne-a făcut să facem acest transfer. Mai vine și faptul că iată weekendul ăsta sunt niste temperaturi scăzute.

Marius Voicescu, purtător de cuvânt DSP Iași: S-a hotărât ca în perioada următoare să se desfăşoare operaţiuni de dezinfecţie, urmând ca în maximum cinci zile, aceştia să revină la Spitalul Mobil Leţcani.”, a spus Marius Dangă, vicepreședinte CJ Iași.

De altfel, în luna octombrie a anului trecut, erau condiţii de groază la spitalul mobil de la Lețcani, în care au fost investiţi peste 13 milioane de euro. Zeci de oameni infectaţi cu noul coronavirus (COVID-19) tremură de frig în containerele medicale în care a fost înregistrată o temperatură de nu mai puţin de 13 grade Celsius.

Citeşte şi: Bolnavii de COVID-19 îndură FRIGUL la spitalul mobil de la Leţcani. Sunt trataţi la 13 grade în containerele medicale