Revoltă la locul în care cele două fete au fost accidentate mortal de o şoferiţă. Primarul Sectorului 2, luat la rost de localnici

E revoltă la locul în care în urmă cu două zile două fete și-au pierdut viața, fiind accidentate mortal de o şoferiţă care, beată fiind a încurcat frâna cu acceleraţia. În cartierul Andronache a mers luni şi primarul Sectorului 2 Radu Mihaiu care a fost luat la întrebări de cetățenii revoltați că deși au făcut nenumărate cereri să fie montate limitatoare de viteză în zonă, autoritățile nu au făcut nimic.

01 mart. 2021, 16:17
Revoltă la locul în care cele două fete au fost accidentate mortal de o şoferiţă. Primarul Sectorului 2, luat la rost de localnici

„Organele de anchetă trebuie să-şi facă datoria şi sunt convins că şi-o vor face”, a spus primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, referitor la ancheta deschisă de procurori după accidentul de sâmbătă profocat de o şoferiţă beată soldat cu moartea a două fete de 6 ani, respectiv 21 de ani.

„Noi vrem doar să se facă dreptate!”. „Câţi copii trebuie să mai moară ca să se aprobe instalarea de limitatoare?”.

Un alt localnic a spus că „de doi an de zile am fost refuzat, am optat pentru a-mi achiziţiona eu limitatoare, am primit un răspuns evaziv în care mi s-a spus că risc o amendă contravenţională din partea Poliţiei Locale Sector 2”. „Este păcat că mor copii”.

Citeşte şi: Şoferiţa care a accidentat mortal două fete în Bucureşti era beată la volan. Iniţial le-a spus anchetatorilor că a strănutat şi a încurcat pedalele

Două fete în vârstă de 6 ani, respectiv 21 ani au murit într-un accident produs sâmbătă în cartierul Andronache din Bucureşti. Cele două copile se jucau pe trotuar în cartierul Andronache din Capitală când au fost lovite în plin de un bolid scăpat de sub control de șoferiță în vârstă de 56 ani.

Copila de 6 ani a murit în drum sper spital. Fata de 21 de ani a murit în sala de operaţie la Spitalul „Grigore Alexandrescu”, după ce a făcut stop cardio-respirator.

„Fata era intubată, ventilată mecanic, cu un politraumatism major, multiple fracturi, de la cap până la picioare, traumatism cranio-cerebral important, pneumotorax, hemoragie digestivă, hemoragie internă, avulsie, adică smulgerea membrului superior, a necesitat o atenţie deosebita din partea medicilor, s-a creat o echipă mixtă, interdisciplinară, în foarte scurt timp a intervenit terapia intensivă, urgentistul, chirurgia generală, a fost solicitată chirurgia vasculară, care a venit de acasă, chirurgia plastică, ortopedia, în momentul în care s-a intrat în sală, fata a făcut stop cardiorespirator, a fost resuscitată,  dar nu a răspuns manevrelor de resuscitare şi s-a declarat decesul”, a explicat pentru News.ro medicul Raluca Alexandru.

Imediat după accident, la spital a ajuns şi șoferița. Femeia a fost agresată de rudele fetelor pe care le ucisese, fiind lovită atât ea, cât și soțul său, aflat pe scaunul din dreapta al mașinii.

În acest caz a fost deschis dosar penal pentru ucidere din culpă. Sâmbătă, şoferiţa a fost audiată de poliţiştii de la Brigada Rutieră.

Şoferiţa care a provocat accidentul din cartierul Andronache, în urma căruia şi-au pierdut viaţa două fete de 6 ani, respectiv 21, a ajuns din nou la audieri după ce în această dimineaţă analizele au arătat că era beată în momentul accidentului.

Şoferiţa a mai fost audiată şi sâmbătă, după accident şi le-a spus poliţiştilor că „a încurcat pedalele”.

„Când am ajuns la volanul maşinii, mi-am tras scaunul, mi-am pus centura, m-am asigurat şi am plecat de pe strada Fructelor nr. 4 împreună cu soţul meu, care era în dreapta mea.

În momentul în care m-am apropiat de capătul străzii unde trebuia să fac dreapta, am avut un acces de strănut şi am strănutat de 3-4 ori la rând, am vrut să frânez dar am apăsat pedala greşită, m-am blocat, nu am ştiut ce să fac.

Peste drum de stradă, adică vis-a-vis, erau nişte copii care stăteau jos pe bordură, împreună cu alte persoane mature. Maşina a lovit bordura, a intrat în persoanele de pe bordură şi s-a oprit în gard.

Au sărit airbag-urile şi imediat ne-au scos alte persoane din maşină şi au început să ne bată”, a scris femeia în prima declaraţie dată la Poliţie, conform Antena 3.

Femeia le-a mai spus poliţiştilor că a intrat în stare de şoc după accident, că nu putea vorbi şi că nu consumase alcool înainte de cursa mortală.

„Între timp, a venit poliţia şi salvarea, m-au băgat în salvare, timp în care am făcut un atac de panică şi nu mai ştiu nimic. Nu-mi găseam cuvintele şi nu puteam vorbi coerent, în timp ce poliţia şi salvarea vorbea (sic) cu mine. Eram în stare de şoc şi nu puteam respira.

Citeşte şi: Mama şi rudele fetelor ucise în accidentul de sâmbătă cer să se facă dreptate: Trebuia să poarte rochiţa la ziua ei, acum o îmbracă la înmormântare

Menţionez că şofez foarte rar şi că nu am consumat alcool.

Declar că îmi pare foarte rău de modul în care s-a produs acest accident, cât şi de faptul că ce-i doi copii au decedat şi doresc să ajut cumva familiile cu tot ce-mi stă în putinţă, pt. a recupera pe cât posibil pierderile morale şi materiale!

– Menţionez că am fost tratată la Spitalul (…) unde am primit îngrijiri în urma agresiunii din partea persoanelor.
– Mi s-au recoltat probe de sânge şi test antidrog”, a mai scris femeia in  declaraţie.

Şoferiţa care a accidentat mortal două fete în Bucureşti era beată la volan. Iniţial le-a spus anchetatorilor că a strănutat şi a încurcat pedalele