REVOLTĂTOR: 15.000 de delfini sunt ucişi anual în PERU pentru a fi folosiţi ca momeală pentru rechini

Apele din dreptul statului Peru sunt înroşite de delfinii ucişi - circa 15.000 pe an - de pescarii care caută sângele şi grăsimea acestor cetacee pentru a le folosi ca momeală pentru rechini.

20 oct. 2013, 16:11
REVOLTĂTOR: 15.000 de delfini sunt ucişi anual în PERU pentru a fi folosiţi ca momeală pentru rechini

Deşi sunt o specie protejată în Peru, aproximativ 15.000 de delfini sunt ucişi anual de către pescarii din această ţară care caută sângele şi grăsimea cetaceelor pentru a le folosi ca momeală pentru rechini, cărora la extrag apreciatele aripioare, potrivit organizaţiei neguvernamentale „Mundo Azul”, relatează duminică EFE, citată de Agerpres.

„Sunt între 5.000 şi 15.000 de delfini ucişi pentru a deveni momeală… Acestora li se adaugă circa 1.000 sau 2.000 de delfini care sunt folosiţi pentru consumul ilegal de carne. Aceeaşi flotă care îi utilizează ca momeală este şi furnizor al acestei pieţe ilegale (de carne)”, a declarat, directorul executiv al „Mundo Azul”, Stefan Austermühle, scrie Agerpres. Delfinii au fost declaraţi specie protejată prin lege în Peru, în 1996, potrivit sursei citate.

Citeşte şi Ăsta da noroc! Doi pescari au scăpat cu viaţă după ce au stat 8 zile în mijlocul rechinilor

Într-o înregistrare video realizată de „Mundo Azul”, la care a avut acces EFE, se vede cruzimea cu care acţionează pescarii.

După recenta difuzare a acestei înregistrări, autoritatea însărcinată cu problema pescuitului a semnalat într-un comunicat că statul Peru este „împotriva oricărui tip de vânătoare sau captură ilegală”. În document se menţionează, de asemenea, că ministerul „va adopta măsurile necesare pentru a frâna capturarea ilegală a delfinilor şi rechinilor”.