REVOLTĂTOR. I-a murit bebeluşul în casă dintr-un motiv HALUCINANT: NU A ŞTIUT numărul de la Salvare

Un copilaş în vârstă de numai patru luni a fost găsit mort în casa în care locuia cu părinţii, în satul Mihoveni, mama acestuia declarând că l-a găsit pe micuţ decedat când s-a trezit.

08 oct. 2014, 06:02
REVOLTĂTOR. I-a murit bebeluşul în casă dintr-un motiv HALUCINANT: NU A ŞTIUT numărul de la Salvare

Şocant în acest caz este că mama nu a apelat la numărul de urgenţe 112, ci a sunat-o pe o mătuşă de-a bebelușului, iar abia apoi la faţa locului a fost chemată o ambulanţă. Mama băieţelului mort a recunoscut că nu a ştiut la ce număr de telefon să sune pentru a solicita o ambulanţă, potrivit monitorulsv.ro.

Personalul medical care a ajuns în cele din urmă la faţa locului nu a putut decât să constate decesul micuţului. Cea mai probabilă variantă este că acesta s-a înecat după ce a regurgitat, însă cauza morţii va putea fi stabilită abia după necropsia care va fi efectuată de medicii de la Serviciul Judeţean de Medicină Legală.

Iuliana Burduja, în vârstă de 26 de ani, mama bebeluşului, a descris scena de coşmar.

Când s-a făcut ziua, pe la 7-8, s-a dus bărbatul să dea de mâncare la animale şi când m-am uitat să văd ce face copilul era tot galben la faţă, tot vomitat, când am pus mâna pe el era lemn…. am strigat la bărbat că băiatul e mort. Nu ne vine a crede…„, a spus tânăra.

Tânăra a declarat că i-a dat bebeluşului să mănânce biscuiţi cu lapte în jurul orei 4.00 dimineaţa, după care s-a culcat.

Poliţiştii au deschis o anchetă pentru moarte suspectă. Nu au fost identificate urme de violenţă sau alte indicii care să aducă suspiciuni, însă chiar şi aşa mama riscă să fie pusă sub acuzare pentru neglijenţă sau chiar pentru ucidere din culpă.