REVOLTĂTOR: Magistraţii cred că Andronie nu trebuie închis pentru satisfacţia familiilor morţilor

Judecătorii spun că Andrei Traian Andronie a acţionat din "teribilismul vârstei" atunci când le-a spus poliţiştilor rutieri, imediat după accident, că nu-i pasă de urmările faptei sale, pentru că va pleca din ţară. Tânărul care a ucis doi oameni în accidentul de anul trecut de pe Calea Floreasca a fost eliberat de magistraţii pentru că nu trebuie ţinut în arest doar pentru a da satisfacţie familiilor îndoliate.

RomaniaTV.net
05 ian. 2012, 21:50
REVOLTĂTOR: Magistraţii cred că Andronie nu trebuie închis pentru satisfacţia familiilor morţilor

Judecătorii nu au acordat importanta nici dramei celor doua familii indoliate.

Mai trebuie avut în vedere si faptul că masura arestării preventive nu trebuie luată numai pentru a asigura o satisfacţie morală rudelor victimelor şi, în extenso, opiniei publice”, se explică în motivare.

În motivarea magistraţilor Tribunalului Bucureşti există depoziţia unei martore, pasagere în autoturismul de lux condus de Andronie, care a relatat poliţiştilor că tânărul a consumat băuturi alcoolice în club, plecând „evident în stare de ebrietate”, potrivit cancan.ro

De asemenea, Tribunalul a scuzat ieşirea nervoasă a lui Andronie, imediat după producerea dramei, punând-o pe seama vârstei fragede a acestuia.

Tribunalul constată că din nicio probă nu reiese pericolul sustragerii inculpatului de la urmărirea penală, afirmaţia acestuia adresată în prezenţa agenţilor de poliţie şi a martorilor asistenţi că nu îi pasă dacă îi va fi reţinut permisul de conducere, întrucât este student în Olanda şi oricum va părăsi ţara peste două zile, nu justifică reţinerea acestui temei. Este evident că aceste cuvinte au fost rostite de inculpat la un moment în care acesta nu realizase încă urmările faptei sale, respectiv nu ştia că acţiunea sa va declanşa un proces penal„.

În plus, magistraţii au apreciat că nu există indicii că tânărul va fugi din ţară şi au spus că infracţiunile pentru care este cercetat inculpatul nu fac parte din categoria infracţiunilor deosebit de grave.

Pornind de la această premisă, tribunalul constată că infracţiunile pentru care este cercetat inculpatul nu fac parte din categoria infracţiunilor deosebit de grave, cum ar fi omorul calificat, omorul deosebit de grav, tâlhăria, traficul de droguri şi altele de acest gen, infracţiuni care presupun intenţia directă ori indirectă ca formă a vinovăţiei, ci din categoria infracţiunilor săvârşite din culpă, ceea ce denotă un pericol social mai redus al faptelor şi care nu atrage neapărat luarea unei măsuri privative de libertate atât de gravă, cum este cea a măsurii preventive”.

Reamintim că Andrei Andronie  a provocat, la începutul lunii noiembrie, accidentul de pe Calea Floreasca din Bucureşti, în urma căruia două persoane şi-au pierdut viaţa şi trei au fost rănite.

Andronie este acuzat de ucidere din culpă.