REVOLTĂTOR. Milioane de copii ar putea muri în 15 ani dacă nu vor fi ajutorate cele mai vulnerabile categorii

Milioane de copii vor muri în următorii 15 ani din cauze care, în cea mai mare parte, pot fi prevenite, dacă statele nu își vor concentra eforturile pe ajutorarea celor mai vulnerabile grupuri de populație, se arată într-un raport prezentat marți de Fondul ONU pentru Copii (UNICEF), transmite DPA.

23 iun. 2015, 06:56
REVOLTĂTOR. Milioane de copii ar putea muri în 15 ani dacă nu vor fi ajutorate cele mai vulnerabile categorii

În pofida progreselor în ceea ce privește îngrijirea copiilor datorate Obiectivelor de Dezvoltare ale Mileniului, care au stabilit agenda globală de dezvoltare între 2000 și 2015, UNICEF estimează că milioane din cei mai săraci copii din lume vor avea de suferit dacă actualele direcții vor continua, scrie Agerpres.

Raportul atrage atenția că, fără o atenție sporită pentru cele mai defavorizate categorii, 68 de milioane de copii sub vârsta de cinci ani vor muri din cauze ce pot fi prevenite în următorii 15 ani, iar un număr estimat de 119 milioane de copii vor fi încă subnutriți cronic în 2030.

Citeşte şi Tinde să devină fenomen: Ţările BOGATE au tot mai mulţi COPII SĂRACI

Viața și viitorul celor mai dezavantajați copii contează — nu doar de dragul lor, dar pentru familiile, comunitățile și societățile lor„, a spus Anthony Lake, director executiv al UNICEF.

El a făcut apel la statele membre ale ONU să introducă problema copiilor din cele mai sărace regiuni în topul agendei atunci când vor fi stabilite, în acest an, Obiectivele de Dezvoltare Sustenabilă, care sunt reperele ce vor trebui urmate la nivel global în următorii 15 ani.

Obiectivele de Dezvoltare Sustenabilă „reprezintă o oportunitate de a aplica lecțiile pe care le-am învățat și de a ajunge la copiii cei mai nevoiași — și să ne fie rușine dacă nu o vom face„, a declarat Anthony Lake.

Citeşte şi UNICEF:Milioane de copii din Europa Centrală şi de Est, precum şi din Asia Centrală nu beneficiază de educaţie


loading...