REVOLTĂTOR O fetiţă de 4 ani a murit după ce a fost plimbată pe la trei spitale din Bucureşti VIDEO

Caz şocant în Capitală. O fetiţă de patru ani a murit după ce a fost plimbată între spitale, fără ca medicii să îi pună vreun diagnostic. Un cuplu de bucureşteni şi-au internat fetiţa pentru o banală răceală, dar copilul a fost mutat de la un spital la altul, din lipsă de paturi libere sau de specialişti ORL. Duminică, micuţa a intrat în stop cardiac, după ce a primit o perfuzie cu un medicament împotriva febrei.

RomaniaTV.net
21 mai 2012, 10:02
REVOLTĂTOR O fetiţă de 4 ani a murit după ce a fost plimbată pe la trei spitale din Bucureşti VIDEO

Fetiţa în vârstă de numai 4 ani a murit la Institutul de Ocrotire a Mamei şi Copilului „Alfred Rusescu” din Capitală, după ce a fost pasată de la o unitate sanitară la alta, într-un interval de numai şase zile.

După ce au fost cu fetiţa la medicul de familie, părinţii au dus-o la Spitalul „Grigore Alexandrescu”, apoi la Matei Balş, iar sâmbătă au mers la spitalul „Alfred Rusescu”, fetiţa plângându-se de dureri în gât. Duminică, ea a intrat în stop cardiac, după ce a primit un tratament cu antibiotice pentru febră.

Medicii care au tratat-o pe fetiţă, la cele trei spitale, susţin că au acţionat conform protocoalelor. Ba mai mult când fetiţa a intrat în stop cardio respirator au încercat să o resusciteze timp de două ore, faţă de jumătate de oră cum prevede legislaţia.

Ioana împlinise vârsta de patru ani în ianuarie, iar părinţii spun că nu avea boli cronice şi nici alergii la medicamente. În urma cu câteva zile răcise, iar părinţii au mers cu ea la medic.

Părinţii sunt însă hotărâţi să îşi facă dreptate în justiţie. Şi Ministerul Sănătăţii a demarat o anchetă în acest sens. Primele concluzii ale anchetei vor fi gata cel mai devreme miercuri.