Revoltător, proxeneţi şi traficanţi de carne vie eliberaţi din arest preventiv. Au strâns 3 milioane de euro din exploatarea victimelor

Curtea de Apel Galaţi a decis să înlocuiască arestarea preventivă cu arestul la domiciliu, pe 14 august, în cazul a şapte suspecţi de proxenetism, constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de persoane, trafic de minori şi spălare de bani. Decizia instanţei este definitivă.

RomaniaTV.net
28 aug. 2019, 16:52
Revoltător, proxeneţi şi traficanţi de carne vie eliberaţi din arest preventiv. Au strâns 3 milioane de euro din exploatarea victimelor

Judecătorii au considerat că gruparea de traficanţi de carne vie nu prezintă pericol social, deşi aceştia sunt acuzaţi că au forţat 35 de tinere şi minore să se prostitueze în mai multe ţări europene, iar cu banii obţinuţi şi-au cumpărat vile, maşini de lux şi terenuri.

Cei eliberaţi din arestul preventiv sunt Jarcă Valentin, Cujbă Ştefan-Ionuţ, Mihai Lorinel, Braşoveanu Dănuţ, Tudoraşcu Adrian, Andrabulea Silviu-Gabriel şi Apostu Iulian-Neculai. Alte patru persoane au fost plasate sub control judiciar.

Gruparea de proxeneţi era ridicată din centrul oraşului Deva, în luna iunie 2019, unde membrii săi urmau să participe la o gală de kickboxing. Acţiunea fost organizată de poliţiştii de la Crimă Organizată şi procurorii DIICOT Galaţi. În aceeaşi zi, au fost efectuate 18 percheziţii domiciliare, fiind audiate 47 de persoane. Anchetatorii aveau probe din care reieşea că membrii grupării infracţionale recrutau tinere prin metoda „Loverboy”, pe care le obligau apoi să se prostitueze folosindu-se de ameninţări şi agresiuni fizice.

Conform DIICOT Galaţi, începând cu anul 2008, traficanţii de carne vie au racolat 35 de tinere şi minore din Galaţi, Vaslui, Brăila, Constanţa, Dîmboviţa, Timişoara şi Vâlcea, pe care le-au forţat apoi să practice prostituţia în Italia, Spania, Olanda, Germania şi Belgia. Banii obţinuţi din prostituţie erau însuşiţi în cea mai mare parte de grupul infracţional, suma totală obţinută de aceştia fiind estimată de anchetatori la trei milioane de euro, bani pe care infractorii i-au folosit pentru a-şi cumpăra, pe numele lor sau a membrilor de familie, maşini de lux, apartamente, terenuri şi vile. Pentru a strânge probele necesare destructurării grupării infracţionale, poliţiştii români au lucrat doi ani alături de poliţiştii din mai multe state europene.

Suspecţii de proxenetism, trafic de persoane, trafic de minori şi spălare de bani vor rămâne în arest la domiciliu pe perioada procesului, cu excepţia cazului în care încalcă condiţiile impuse de instanţă, situaţie în care se vor întoarce după gratii.