Revoltător: Străinii ne vânează animalele protejate pentru că suntem "o ţară ieftină şi coruptă"

Publicat: Miercuri, 31 Iulie 2013 10:02 // Actualizat: Joi, 01 August 2013 13:13 // Sursa: RTV.net

Vânarea animalelor protejate în România este strict interzisă, cu câteva excepţii. Cu toate astea, România este un rai pentru vânătorii străini, care vin la noi în ţară să îşi satisfacă pofta de a ucide speciile protejate, profitând de legislaţia slabă şi de corupţie.

Un astfel de caz a fost semnalat de o româncă, pe reţelele de socializare. După ce Anca. T a aflat că există firme străine care vânează urşi bruni la noi în ţară, i-a scris reprezentantului unei astfel de companii să îl întrebe de ce ne omoară animalele.

Anca T. i-a scris lui George Richmond Elliott de la Hunting and Sporting Scotland Ltd. următorul mesaj: "Vă rog nu ne ucideţi urşii. Trebuie să faceţi asta neapărat? Asta este singura modalitate prin care vă puteţi bucura de viaţă?".

Răspunsul lui George Richmond Elliott este şocant şi revoltător, pentru toţi românii: "Da, vom ucide toţi urşii voştri, toate păsările voastre din Delta Dunării, toţi cocoşii de munte, toţi mistreţii şi toţi cerbii. Sunteţi o ţară ieftină, cu conducători ieftini, politicieni corupţi şi asta meritaţi".

Pentru că autorităţile române permit acest lucru, strâinii îşi bat joc de ţara noastră. În România se află circa 40% din populaţia de urs brun din Europa. Întrucât specia a dispărut din alte ţări, vânătorii şi braconierii străini vin la noi în ţară, profitând de legislaţia slabă şi de corupţie, şi ne vânează animalele.

Costul unei excursii de vânătoare de urşi bruni în România este în jur de 4.500 de euro, potrivit ofertei Hunting and Sporting Scotland Ltd. Alte firme străine organizează şi vânătoare de cerbi, carpe negre, şi lupi, deşi sunt specii protejate prin lege.

Potrivit legii, vânarea animalelor protejate este strict interzisă, cu excepţia celor care "pun în pericol" oamenii şi cu excepţia "recoltării", adică împuşcarea unui număr stabilit de animale, procedeu folosit pentru "controlul" populaţiei de urşi bruni, lupi şi pisici sălbatice. Până anul acesta, recoltarea se făcea şi la râşi. Din păcate, nu se ştie numărul exact al exemplarelor din aceste specii, întrucât nu a existat o inventariere ştiinţifică, ci doar o numărătoare făcută de paznicii de vânătoare.

loading...
24 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
15 aug 01:07
.../> Vânarea animalelor protejate în România este strict interzisă, cu câteva excepţii. Citește mai departe… Citeste mai departe ...
05 aug 09:09
...Revoltator: Strainii ne vaneaza animalele protejate pentru ca suntem o tara ieftina si corupta – rtv.net1043 shares 712 comments 1280 likes 5...
05 aug 06:36
Răspunde | Votează email 1 email
Laura Mihaela
Poza nu este facuta in ROMANIa ci in ALASKA http://www.thesportingtraveler.com/big-game/alaska-penisula-brown-bear/ Site unde am scris pentru o confirmare
" Matthew Gindorff Laura- Sorry for he delayed response, I have been in Africa for the past month. It seems that there is some controversy regarding a picture that someone has taken from my website. To respect the identity of my clients, I will leave the name of the person out of the picture, but will tell you that is not Mr. Elliott. I have never heard of Mr. Elliott nor have I ever done business in or around his corner of the planet. The bear in that picture was taken in 2009 from Alaska. Thanks you."
02 aug 15:21
... Vânarea animalelor protejate în România este strict interzisă, cu câteva excepţii. Citește mai departe…

...
01 aug 15:17
Răspunde | Votează email 0 email
marius
nu exista nici o modalitate,,legala,,de a le bloca site.....nu se mai,, plictiseste ,,nimeni.....la hackeri ma refer,poate ne mai indreapta un pic umilinta...........
01 aug 11:30
Răspunde | Votează email 1 email
dan
cita dreptate are scotianu! acest stat este vindut de mult! imaginati-va potentialul adus in turism daca ar exista oameni de stat nu infractorii care conduc acum! occidentul nu mai au de sute de ani fauna existenta la noi, stiu ce potential au tarile din est si le distrug cu politica pasilor marunti.
01 aug 10:56
Răspunde | Votează email 0 email
leonid
Nu e nimic revoltator - din contra are dreptate. E totusi pacat ca ne pierdem fauna...
01 aug 10:52
Răspunde | Votează email 0 email
zuzu
Poate cineva " rezolva" site ul astora ?!??...care fac macel ?!??

http://www.the-hunt.net/#/hunting-trips/4569110294
multumesc anticipat
01 aug 10:15
Răspunde | Votează email 0 email
MosMartin
Propun postarea a cat mai multor mesaje de protest pe pagina rspectiva de facebook. Cine se baga?
01 aug 09:20
Răspunde | Votează email -2 email
alexia
Si femeile din aceasta tara sunt la fel, ieftine si imputite.
Afişează următoarele 10 comentarii
Afişează toate comentariile
1
EUR
4.8338
RON
08 Apr
noapte 3 °
zi 23 °
Ultimele joburi adaugate
24 H