Revoltător! Suma incredibilă pe care sunt nevoiți să o plătească părinții elevilor de la o școală din Capitală pentru renovarea clasei

Părinții elevilor de la o școală din Sectorul 4 al Capitalei sunt revoltați din cauza sumei uriașe de bani pe care sunt nevoiți să o plătească pentru renovarea clasei.

05 iul. 2023, 21:29
Revoltător! Suma incredibilă pe care sunt nevoiți să o plătească părinții elevilor de la o școală din Capitală pentru renovarea clasei
De necrezut! Jumătate dintre români nu reușesc să treacă de clasa a VIII-a.

La o școală din Sectorul 4 al Capitalei, părinții fiecărui elev trebuie ă plătească aproape 3.000 de lei pentru renovarea sălii de clasă în care vor învăța copiii lor, din toamnă. Mai mulți părinți au sesizat și autoritățile de această situație. Ei a aflat, în cadrul unei ședințe, că sala de clasă este goală și trebuie complet renovată și utilată după înscrierea copiilor la clasa pregătitoare.

Citește și Ce notă a luat un elev la Evaluarea Națională după contestații, după ce inițial primise 6,60. „Acum are șanse să intre la liceul la care își dorește”

„Ne-a arătat sala de clasă, ne-a zis că această sală o să fie goală, nu o să avem bănci, nu o să avem scaune, nu o să avem tablă, nu o să avem nimic, decât patru pereți. Trebuie noi să zugrăvim clasa, să punem mochetă pe jos, vrea aspirator. Părinții au stabilit că toate acestea sunt niște costuri între 2.500 și 3.000 de lei. Doamna (învățătoare-n.r.) a spus că nu sunt fonduri din partea școlii și că părinții trebuie să facă”, a declarat unul dintre părinți pentru Euronews.

Citește și Lukas Ambrono, singurul elev din școală cu media 10 la Evaluarea Națională. Părinții sunt extrem de mândri: „Ne-am bucurat enorm”

Inspectoratul Școlar al Municipiului București (ISMB) a confirmat că săptămâna trecută a fost depusă o plângere și că în momentul de față are loc o anchetă la școala respectivă, fără să fie oferite mai multe detalii.