Revoltător! Sute de persoane din Cluj-Napoca au căzut victimele unor escroci! Oamenii au cumpărat apartamente într-un bloc-fantomă

Sute de oameni din Cluj-Napoca s-au trezit fără apartamente, după ce bărbați le-au vândut apartamente care se află în blocuri pentru care nici măcar n-au fost emise autorizații de construire.

03 feb. 2023, 23:52
Revoltător! Sute de persoane din Cluj-Napoca au căzut victimele unor escroci! Oamenii au cumpărat apartamente într-un bloc-fantomă

Sute de oameni din Cluj-Napoca au căzut victimele unor escroci, după ce au cumpărat apartamente într-un bloc-fantomă.

Trei indivizi au fost duși la audieri, iar doi dintre ei au fost arestați preventiv sub acuzația de înșelăciune în formă continuată și complicitate la înșelăciune.

Oamenii legii au făcut percheziții  în casele suspecților și într-un apartament folosit drept birou, de unde au ridicat bani, documente, telefoane mobile și nu mai puțin de 7.000 de cartele telefonice, conform stirileprotv.ro

Citiți și: Șeful Poliției locale din Cluj Napoca, filmat în timp ce își pipăia subalterna când dansa cu ea. Imaginile fac înconjurul internetului

Sute de oameni din Cluj-Napoca au fost atrași că pot cumpăra apartamente la prețuri mici

Oamenii din Cluj au fost tentați că pot cumpăra apartamente la prețuri mici. Inițial au fost ademeniți că pot cumpăra un apartament în faza de proiect, însă escrocii au avut un plan bine pus la punct pentru această înșelătorie.

Procurorii spun că unul dintre cei trei suspecți s-a dat în fața oamenilor ca fiind șef de echipă, dar și inginer, sub o identitate falsă. Cei trei bărbați i-au convins pe oameni să le ofere un avans zeci de mii de euro pentru locuințe, cu promisiunea că vor fi predate în cel mai scurt timp.

Prejudiciul este uriaș și a fost estimat la peste 2,2 milioane de euro. Ulterior s-au adăugat și alți păgubiți, aproape 500, ajungându-se la o pagubă de aproape cinci milioane de euro.

Printre cei reținuți se află și Traian Floarea Ianson, care între timp și-a schimbat numele în Traian Onuc. În 2017, procurorii l-au trimis în judecată într-un dosar de înşelăciune agravată, fiind identificate peste 130 de persoane care au fost păgubite între anii 2009 și 2016.

Oamenii regretă acum că nu și-au dat seama de la început că au fost mințiți și și-au investit economiile de-o viață.

„Tot se distruge. Igrasia, inundă în apartament. Asta e a patra oară când trebuie să renovez apartamentul. Eu am stat aici cu soția gravidă, aici. Mama a plecat în străinătate. Ca să poată să strângă banii ăștia. Foarte mult timp. Au fost niște ani în care mama s-a sacrificat. Economiile ei de o viață sunt aici blocate”, spune Mozes Mezei, proprietar.

Citiți și: Revoltător! Ce a putut să primească o pacientă internată la un spital din Cluj. A plătit 22 de lei pe meniu