REVOLTĂTOR: Un bărbat cu peste 100.000 de euro în cont a primit ajutor social VIDEO

Un bărbat din Topoloveni, judeţul Argeş, are în cont peste 100.000 de euro. Cu toate astea, el s-a bucurat să primească lunar 27 de lei de la stat pentru susţinerea familiei.

09 iun. 2014, 13:01
REVOLTĂTOR: Un bărbat cu peste 100.000 de euro în cont a primit ajutor social VIDEO

Familia bărbatului din Topoloveni locuieşte la bloc şi nu iese în evidenţă în niciun fel. Are însă în cont peste 460.000 de lei. Deşi legea spune că cei care au în conturi mai mult de 3.000 de lei nu mai pot primi ajutor social, el a luat 27 de lei lunar de la stat.

Citeşte şi Săracii oameni bogaţi. Au primit ajutoare sociale de la primărie, deşi aveau în cont 300.000 de lei

Oamenii simpli sunt revoltaţi.

„Nu mi se pare normal, chiar nu mi se pare normal. Dacă are atâţia bani, de ce să mai primească de la stat?”, a spus un bărbat.

„Altul n-are ce mânca, îi este foame de nu se poate şi dumnealui le ia pe toate”, a spus un bătrân.

Citeşte şi Mii de persoane rămân fără ajutoare sociale, pentru că nu şi-au plătit datoriile la stat

„Noi nu putem să controlăm persoanele respective din propria iniţiativă, însă, anual, Curtea de Conturi prin programul Băncii Mondiale vine şi încrucişează bazele de date ale noastre, ale beneficiarilor”, a declarat Elena Grigorescu, director Agenţia de Plăţi şi Ajutoare Sociale Argeş.

Beneficiarul ajutorului social riscă să fie acuzat de fals în declaraţii. Atunci când a întocmit dosarul la primăria din Topoloveni, bărbatul a declarat pe propria răspundere că nu are conturi bancare.

Citeşte şi 1.200 de persoane din Mehedinţi nu mai primesc ajutoare sociale