Revolte la Moscova. Mii de ruşi s-au ridicat împotriva imigranţilor, după uciderea unui tânăr VIDEO

Mii de persoane au participat duminică la revolte în sudul Moscovei, în semn de protest faţă de uciderea unui tânăr rus, săptămâna aceasta, de către un bărbat care nu este de origine slavă şi care a reuşit să fugă, potrivit unui fotograf AFP.
Romania TV
13 oct. 2013, 19:16
Revolte la Moscova. Mii de ruşi s-au ridicat împotriva imigranţilor, după uciderea unui tânăr VIDEO

Participanţii la revolte, majoritatea tineri, au spart intrarea în centrul comercial Biriuza din cartierul Biriuliovo, în sudul capitalei ruse, au bătut paznici şi au spart ferestre şi vitrine, după care au încercat să incendieze clădirea, potrivit postului de radio Ecoul Moscovei.

Mulţimea a spart ulterior intrarea unui depozit de legume vecin, unde muncesc numeroşi imigranţi, pe care locuitorii îi acuză că sunt responsabili de nivelul de infracţionalitate foarte ridicat în acest sector, a constatat un forograf AFP. „Rusia, ruşilor”, scandau protestatarii.

Ei au spart geamurile şi farurile unui camion parcat pe terenul depozitului, după care au început să se disperseze. Cel mult 50 de protestatari se aflau în continuare la faţa locului până spre ora 16.00 GMT (19.00, ora României), potrivit unui fotograf AFP.

Zece vehicule aparţinând forţelor speciale de poliţie au fost trimise la faţa locului, mai mulţi participanţi la revolte au fost arestaţi, iar alţii au încercat să se opună arestării, aruncând cu sticle goale în direcţia poliţiştilor, potrivit postului de radio Ecoul Moscovei.

Potrivit unor martori, naţionalişti radicali se aflau printre participanţii la revolte, a adăugat postul.

O anchetă pentru „huliganism” a fost deschisă în urma acestor revolte, a declarat poliţia din Moscova, care a anunţat şapte reţineri.

La început, aproximativ 200 de persoane s-au adunat în apropiere de centrul Biriuza, pentru a protesta faţă de uciderea lui Egor Şcerbakov, în vârstă de 25 de ani, înjunghiat joi în faţa logodnicei sale. Însă reuniunea a degenerat.

Criminalul, care a reuşit să fugă, ar fi un bărbat originar din Asia Centrală sau Caucaz, potrivit unor imagini înregistrate de o cameră de supraveghere video.

Locuitorii afirmă că convinşi că este vorba despre un imigrant ilegal şi îndeamnă autorităţile să consolideze lupta împotriva imigraţiei clandestine la Moscova.

O anchetă penală pentru crimă a fost deschisă, poliţia propunând o recompensă în valoare de un milion de ruble (aproximativ 22.800 de euro) celui care va ajuta la arestarea presupusului criminal, potrivit unei purtătoare de cuvânt a forţelor de ordine locale, citate de agenţia publică Itar-Tass.

„Vor fi luate toate măsurile pentru arestarea criminalului (…), cei mai buni anchetatori se vor ocupa de acest caz”, a oferit asigurări un reprezentant al poliţiei în acest district, Aleksandr Polovinko, care s-a dus la locul unde s-au petrecut aceste revolte.

Însă locuitori reuniţi în apropierea centrului comercial au acuzat poliţia că nu adoptă măsuri suficiente în vederea prevenirii crimelor comise de către persoane originare din alte ţări şi au îndemnat la interzicerea accesului imigranţilor în Moscova.

Lupta împotriva imigraţiei ilegale a fost principala temă de campanie a candidaţilor în alegerile pentru Primăria Moscovei, iar odată cu apropierea acestui scrutin, care s-a desfăşurat pe 8 septembrie, au fost efectuate raiduri multiple împotriva persoanelor aflate în această situaţie.

Rusia, care se confruntă cu o lipsă a forţei de muncă din cauza unei grave crize demografice, găzduieşte milioane de imigranţi, provenind din ţări asiatice sau foste republici sovietice.

Aceşti imigranţi muncesc în general la negru, în ateliere de confecţii sau pe şantiere şi pieţe din Moscova, dar şi din alte oraşe ruse importante. Ei trăiesc în condiţii foarte dificile.

Spynews
Tzancă Uraganu, gest impresionant în memoria lui Lucas. Ce decizie a luat în carieră, pentru nepoțelul său, care a murit: ”Am promis” / FOTO
Bzi.ro
Andreea Bostănică, despre presupusul iubit arab: „Lăsați să vă cucerească frumos!”
Fanatik.ro
Zodiile care vor fi pe val în luna iunie. Vara începe perfect pentru 5 nativi
Capital.ro
Rămâi FĂRĂ PERMISUL de conducere. Șoferii au interzis să facă asta pe trecerea de pietoni
Playtech.ro
Imagini INTERZISE cu Simona Halep! Așa arăta înainte să-și micșoreze sânii, pozele sunt indecente
DailyBusiness
Taxa care scade cu 50%! Anunțul făcut de Guvern
Adevarul
Ce bani avea Florian Coldea când conducea SRI. Profitul incredibil făcut din consultanţă, după ce s-a pensionat
Spynews
Hidrologii, anunț de ultimă oră! Pericol de inundații în mai multe județe din țară. A fost emis un cod galben de viituri / FOTO
Spynews
EXCLUSIV! Fostul iubit al Cristinei Pucean, acuzații extrem de grave la adresa dansatoarei și a familiei ei! Bărbatul susține că a fost păcălit și își vrea banii înapoi! Declarații pentru Spynews.ro!
Evz.ro
Codul Penal. Schimbările care bagă spaima în șoferi. S-au votat
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
FOTO. Cum arată blonda care l-a asaltat pe fiul celebrului milionar român
wowbiz.ro
Mama Geta a scăpat porumbelul: „Iancu e trup și suflet pentru o femeie. Pentru Culiță nu bag nici acum mâna în foc”
Cancan.ro
MEGA-BOMBĂ! Cristina Cioran e însărcinată cu Alex Dobrescu
Playsport.ro
Mădălina Ghenea a arătat TOT de data asta! Imaginile interzise au fost făcute publice
kanald.ro
Dovezile găsite acasă la Alexandru Piscan, presupusul spion al rușilor: fotografii și filmări detaliate de la o unitate NATO! Anchetatorii au făcut descoperiri surprinzătoare
Capital.ro
UNGURII, la ani lumină de România. Deja nu se mai poate face NIMIC, totul s-a decis
StirileBZI
Produse din ciocolată și biscuiţi, vândute mai scump în România! Amendă de 337,5 milioane de euro
Prosport.ro
Scandal la Cluj între Simona Halep și Sorana Cîrstea!
stirilekanald.ro
Descoperirea secolului! Breaking news!
substantial.ro
Parintele Calistrat Chifan recomanda rugaciune si calm în situatii dificile: ‘Totul e in mana lui Dumnezeu!’
MediaFlux
MOSCOVA AMENINȚĂ ROMÂNIA! Atac dur chiar de la KREMLIN la adresa BUCUREȘTIULUI
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'