Revolte violente în Belgia, după ce un tânăr de culoare, aflat în custodia poliției, a murit. Mașina regelui, lovită cu pietre de manifestanţi

Sute de oameni au ieşit să protesteze miercuri noapte în capitala Belgiei, după ce un tânăr de culoare, de doar 23 de ani, care se afla în custodia poliţiei, a murit.

14 ian. 2021, 12:25
Revolte violente în Belgia, după ce un tânăr de culoare, aflat în custodia poliției, a murit. Mașina regelui, lovită cu pietre de manifestanţi

Revolte violente în Belgia. Autoturismului regelui Philippe care trecea prin zonă în timpul protestului, a fost avariat după ce manifestanții au început să arunce cu pietre în ea, potrivit BBC.

Revolte violente în Belgia. Un tânră de culoare care era în custodia poliţiei s-a stins din viaţă

Protestatarii au incendiat o secție de poliție în timpul manifestaţiilor, iar vitrinele au fost vandalizate. Patru polițiști au fost răniți, iar mai mulți demonstranți au fost arestați.

Potrivit forţelor de ordine, aproximativ 500 de persoane s-au strâns miercuri în apropierea secției de poliție Bruxelles-Nord după moartea unei persoane identificate în mass-media belgiană ca Ibrahima B.

Bărbatul a fost arestat sâmbătă seara, după ce a fugit de polițiștii care verificau un grup suspectat de încălcarea măsurilor locale anticoronavirus. Oficialii spun că tânărul și-a pierdut cunoștința după ce a fost dus la o secție de poliție și a fost transportat la spital, unde a murit la puțin peste o oră după arestare.

Motivele morții sale rămân neclare, dar poliția a deschis o anchetă în acest caz, potrivit parchetului din Bruxelles. Miercuri după-amiază, protestatarii au mers la secția de poliție, cerând adevărul despre moartea tânărului, înainte ca manifestarea să devină violentă.

Ministrul de interne, Annelies Verlinden, a condamnat evenimentele de miercuri ca fiind „total inacceptabile” și a încercat să asigure publicul asupra anchetei.

„Vom urmări acest lucru și, dacă este necesar, vom lua măsurile necesare pentru a condamna, de asemenea, abaterile comise de poliție”, a declarat doamna Verlinden citată de Brussels Times. „Dar astăzi, nu există niciun motiv pentru a face acest lucru și, prin urmare, cu siguranță nu există niciun motiv pentru acest tip de violență”, a spus ministrl de Interne.

Citeşte şi: O româncă din Belgia şi-a văzut tatăl în imaginile surprinse la Spitalul din Reşiţa: N-am putut să stau pe picioare. Mi s-a făcut rău