Revolut revoluţionează creditarea şi distruge concurenţa. Cum poţi să iei instant 200.000 RON pentru „nevoi personale”

Revolut majorează temporar până la 200.000 RON suma maximă acordată clienților români pentru creditul de nevoi personale.

31 mai 2023, 21:28
Revolut revoluţionează creditarea şi distruge concurenţa. Cum poţi să iei instant 200.000 RON pentru „nevoi personale”

Revolut Bank lansează o nouă ofertă pentru clienții români și majorează la 200.000 RON (+60%) plafonul maxim al sumelor ce pot fi acordate clienților care aplică pentru un credit de consum în lei. Oferta este valabilă până la 31 iulie 2023. De la lansarea produsului în România, în august 2022, Revolut Bank a acordat credite de consum în valoare de peste 90 de milioane de euro în moneda locală (446 milioane RON).

Într-un context economic dificil, Revolut le propune clienților români una dintre cele mai responsabile și mai accesibile variante de credit de nevoi personale de pe piața locală, cu o rată a dobânzii cuprinse între 7,99% și maximum 16,99%, dobândă fixă pentru întreaga perioadă de creditare care poate fi de maximum 60 de luni, fără alte condiții de acordare precum încheierea unei asigurări de viață sau transferul venitului în contul Revolut. Creditul de consum se acordă exclusiv în moneda locală RON și poate fi accesat și gestionat de către clienți direct în aplicație prin intermediul unui proces 100% digital. 

  • Revolut Bank majorează limita maximă a sumei ce poate fi acordată clienților care solicită un credit de consum, de la 125.000 RON la 200.000 RON
  • Creșterea sumei maxime este parte a unei campanii pe care banca digitală o derulează până la 31 iulie 2023
  • Celelalte condiții de acordare rămân neschimbate (dobândă fixă pe tot parcursul derulării creditului și perioadă maximă de rambursare de 60 luni)
  • Clienții pot depune solicitarea și pot obține creditul din doar câteva apăsări de ecran, direct în aplicație, și își pot atinge obiectivele financiare, accesând o sumă mai mare. 

Tot procesul este simplu, lipsit de birocrație sau deplasări inutile la bancă, inclusiv etapele de analiză a profilului clientului și a capacității sale de rambursare a împrumutului, fără a se solicita documente tipărite sau alte forme materiale de documentare a cererii clientului. Contractul de credit este semnat cu o semnătură electronică calificată, iar fondurile sunt puse la dispoziție instant în contul clientului.

Produsul este disponibil pentru clienții Revolut rezidenți în România, care au peste 18 ani, istoric la Biroul de Credit și realizează venituri din salarii, pensii sau profesii liberale, care pot fi verificate din surse oficiale. Clienții care au accesat produsele de creditare Revolut pană în prezent au, în medie, un venit lunar cu 50% mai mare decât venitul mediu la nivel național. Creditul de consum Revolut se obține ușor, dar se și gestionează într-un mod simplu – schimbarea datei pentru plata ratei, obținerea unui extras, rambursarea anticipată se realizează fără bătăi de cap, fără taxe sau comisioane“, a menționat Cristian Voinea, Senior Product Manager Credite la Revolut.

„Încă de la lansarea Revolut pe piața locală, acum cinci ani, ambiția noastră a fost – și a rămas – aceea de a simplifica accesul clienților la produse financiare de o calitate excelentă și cu costuri cât mai avantajoase.

Am aflat din cercetările noastre interne și din studiile în rândul clienților cât de importantă este pentru aceștia o relație stabilă cu un partener financiar pe termen lung, așa cum este și super-aplicația noastră. Pentru Revolut, este o prioritate protejarea intereselor clienților prin promovarea unor oferte de finanțare responsabile și care să le confere acestora flexibilitate în obținerea sumelor necesare, atunci când au nevoie.

Această ofertă aniversară este menită să sprijine clienții noștri în atingerea obiectivelor personale, indiferent de anvergura acestora și, în egală măsură, este modul nostru de a le mulțumi românilor pentru încrederea acordată în toată această perioadă”, a declarat Gabriela Simion, General Manager Sucursala Revolut Bank România și Italia.

Revolut s-a lansat oficial pe piața din România în mai 2018, cu servicii de plăți și operațiuni de transfer de bani instant. De atunci și până în prezent, peste 2,8 milioane de clienți au adoptat super-aplicația financiară, care a devenit numărul 1 pe piața locală, după numărul de descărcări din Google Play și AppStore, și este prima opțiune pentru utilizatorii de soluții de digital banking.
Din 2018, Revolut a obținut licența bancară pentru a opera în UE, emisă de Banca Centrală Europeană (BCE). Ulterior, compania a depus eforturi pentru a pașaporta această licență în cât mai multe piețe din UE, ajungând la 30 de piețe din Spațiul Economic European (SEE), unde are peste 20 de milioane de clienți (retail și business). În prezent, Revolut UAB pune la dispoziția clienților servicii de creditare în Lituania, Polonia, Irlanda, România și Spania.


DESPRE REVOLUT

 

Revolut este prima super-aplicație financiară care ajută utilizatorii din toată lumea să își folosească la maximum fondurile de care dispun. În 2015, Revolut s-a lansat în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, cu servicii de transfer de bani și schimb valutar. În prezent, peste 29 milioane de clienți din lume folosesc serviciile inovatoare Revolut pentru a realiza peste 400 de milioane de tranzacții pe lună.

Prin intermediul conturilor personale sau corporate, Revolut ajută clienții de pretutindeni să-și mențină echilibrul financiar, să dispună mai eficient de banii lor, să se conecteze rapid cu semenii lor sau cu cei apropiați, oriunde s-ar afla.

Anunţ important pentru românii care au cel puţin un euro pe Revolut

Revolut lansează tranzacționarea de ETF-uri pentru clienții din Spațiul Economic European. ETF-urile oferă expunere la un portofoliu diversificat de active, de la acțiuni ale unor companii la obligațiuni. Pentru acest produs, Revolut a semnat un parteneriat cu compania germană Upvest – un  fintech specializat în valori mobiliare bazate pe infrastructură API, care le permite fintech-urilor să ofere o varietate de produse de investiții. Ca și în cazul tranzacționării de acțiuni de pe bursele americane, ETF-urile vor putea fi tranzacționate gratuit, în anumite limite

Anunţ important pentru clienţii Revolut. Ce se întâmplă cu cardurile

Revolut, aplicația financiară cu peste 29 de milioane de clienți la nivel global, a anunțat azi introducerea ETF-urilor (fonduri deschise de investiții, tranzacționate la bursă) pentru clienții europeni ai entității Revolut Securities Europe UAB, care vor putea investi sume începând de la 1 euro în peste 100 de fonduri. Noua ofertă investițională a fost dezvoltată în colaborare cu Upvest, un fintech specializat în investiții bazate pe infrastructură API, cu capacitate mare de scalare.

ETF-urile le oferă clienților o modalitate simplă și flexibilă de a-și diversifica expunerea la instrumente de investiții. Aceste fonduri investesc într-o gamă largă de valori mobiliare – cum ar fi acțiuni sau obligațiuni – și îi ajută pe clienți să economisească timp și să scadă costurile generate de investițiile realizate  în fiecare titlu individual. ETF-urile sunt o soluție atractivă pentru clienții care doresc să investească pe termen lung și nu vor să se angajeze personal prea mult în activitatea de tranzacționare.

Oferta Revolut Securities Europe UAB pentru fonduri tranzacționate la bursă se orientează mai ales către industriile inovatoare – inteligență artificială, securitate cibernetică, big data, utilizări ale hidrogenului, dar și către alte industrii, precum jocurile video, vehiculele electrice, energia curată, cloud computing-ul, tehnologii inovatoare,  biotehnologii, servicii medicale, energie, turism și petrecerea timpului liber. Oferta de ETF acoperă majoritatea fondurilor importante, inclusiv S&P 500, NASDAQ, DAX și FTSE. Utilizatorii își vor putea diversifica portofoliile investind în ETF-uri care acoperă nu numai acțiuni, ci și obligațiuni și mărfuri.

Avertisment pentru utilizatorii Revolut: „ANAF e cu ochii pe tine!”

Cu Revolut, investițiile sunt accesibile tuturor: suma minimă de investiție pentru ETF-uri este de doar 1 euro. Din secțiunea „Acțiuni” din hub-ul Revolut, clienții vor putea muta banii pe care doresc să-i investească în ETF-uri. Utilizatorii pot verifica performanța ETF-urilor lor în timp real cu ajutorul listelor de urmărire live, diagramelor de tranzacționare și al știrilor despre piață – toate în cadrul aplicației Revolut. În funcție de planul deținut, clienții pot efectua o tranzacție gratuită (Standard), 3 tranzacții gratuite (Plus), 5 tranzacții gratuite (Premium) sau 10 tranzacții gratuite (Metal) pe lună. Odată ce limita de gratuitate este depășită, se va aplica o taxă variabilă pentru fiecare tranzacție de 0,25 % (min. 1 euro). Revolut aplică, de asemenea, o taxă de custodie de 0,12 % anual din valoarea de piață a activelor utilizatorilor, percepută lunar.

Revolut intenționează să adauge în oferta sa acțiuni listate pe burse europene și alte produse de tranzacționare. Acestea vor fi dezvoltate tot în cooperare cu Upvest, în lunile următoare.

Rolandas Juteika, Head of Wealth and Trading (SEE) a declarat: „Scopul nostru este să ne extindem și mai mult oferta în domeniul investițiilor și al tranzacționării de valori mobiliare. Lansarea ETF-urilor vine după ce am făcut operaționalizarea entității de tranzacționare Revolut Securities Europe UAB și am extins accesul clienților din SEE la acțiuni listate pe bursele americane. În curând, vom lansa alte produse de investiții – inclusiv acțiuni listate pe piețele europene, fonduri mutuale, obligațiuni, servicii de consultanță robotizată și o platformă de tranzacționare mai sofisticată pentru comercianții experimentați.

Când ne-am uitat la posibili parteneri care să ofere acces la ETF-uri, acțiuni listate europene și alte produse de tranzacționare, Upvest s-a dovedit a fi alegerea potrivită. Ei au venit cu infrastructura care ne-a permis să le oferim ETF-uri clienților noștri într-un timp scurt.”

Martin Kassing, CEO și co-fondator al Upvest, a adăugat: „Datorită investițiilor pe baza infrastructurii API, este tot mai ușor să le oferim clienților europeni acces la produse de investiții care sunt potrivite profilului lor de investitor. Revolut este una dintre cele mai mari bănci digitale la nivel global și colaborează cu cei mai buni actori din domeniile de interes. Suntem încântați că vom colabora și acest parteneriat marchează un capitol important pentru compania noastră.”

Similar altor tipuri de investiții, și tranzacționare de acțiuni implică un capital supus riscurilor. Valoarea investițiilor poate crește sau poate să scadă. eo-investiții din Europa cu nivel ridicat de finanțare.