Revoluţionari timişoreni şi rude ale martirilor au pornit în pelerinaj către Bucureşti

Publicat: Miercuri, 18 Decembrie 2013 11:27 // Actualizat: Miercuri, 18 Decembrie 2013 15:44 // Sursa: romaniatv.net

La Timişoara continuă miercuri manifestările dedicate împlinirii a 24 de ani de la izbucnirea Revoluţiei din decembrie 1989, iar mai mulţi revoluţionari vor porni într-un pelerinaj la Bucureşti, pe urmele martirilor şi a cenuşii eroilor timişoreni, informează Agerpres.

Foto: renasterea.ro

Vor fi depuse coroane în mai multe locuri din Capitală şi la Popeşti-Leordeni, unde se va oficia şi o slujbă de pomenire la Biserica de lângă gura de canal Castaforum, unde a fost aruncată cenuşa eroilor martiri timişoreni dispăruţi în Revoluţie.

Data de 18 decembrie readuce în memoria timişorenilor ziua în care, în 1989, la Spitalul Judeţean Timişoara a început anchetarea răniţilor şi sustragerea celor 40 de cadavre ale martirilor Revoluţiei.

Manifestările dedicate Revoluţiei de la Timişoara continuă joi în oraşul martir, la Uniunea Scriitorilor din municipiu, unde vor fi lansate mai multe volume tematice apărute cu sprijinul Memorialului Revoluţiei.

Vineri la ora 12,00 vor suna sirenele din centrul oraşului pentru a marca momentul în care, în urmă cu 24 de ani, sutele de mii de timişoreni adunaţi în Piaţa Operei au declarat Timişoara ca prim oraş liber de comunism din România. După-amiază, la Memorialul Revoluţiei va avea loc vernisajul unei expoziţii de fotografii despre Revoluţia Română.

Sâmbătă, timişorenii participanţi la pelerinajul de la Bucureşti se vor opri la Slatina, unde vor depune coroane de flori la Troiţa Eroilor Români din centrul oraşului, la Spitalul Judeţean, apoi va avea loc o slujba de pomenire.

loading...
5 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
martiri revoluţie revoluţia din 1989 Revolutie Timisoara
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
18 dec 14:20
...pelerinaj la Bucureşti, pe urmele martirilor şi a cenuşii eroilor timişoreni, informează Agerpres. Citește mai departe…

...
18 dec 13:17
Răspunde | Votează email 0 email
Mitica
SA PUNA O COROANA SI LA PARLAMENT, POATE SCAPAM DE JIGODIILE CARE NU AU ZIS O VORBA DE EROII REVOLUTIEI DATORITA CARORA SUNT ACOLO SI ISI BAT JOC DE NOI!
18 dec 15:14
Votează email 0 email
mihaela
Ai nostri alesi au uitat de Timisoara!
Ei se cearta pe ciolan!
RUSINE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
18 dec 11:36
... La Timişoara continuă miercuri manifestările dedicate...
18 dec 11:30
...pe urmele martirilor şi a cenuşii eroilor timişoreni, informează Agerpres. Citește mai departe… >>>>Citeste tot >>>> ...
1
EUR
4.8422
RON
25 May
noapte 9 °
zi 21 °
Ultimele joburi adaugate
24 H