Rezervele Lukoil, nemodificate de vremea extremă

Grupul Lukoil, al doilea mare producător de petrol din Rusia, a anunţat vineri că rezervele sale dovedite de hidrocarburi se situau, la 31 decembrie 2011, la 17,3 miliarde barili echivalent petrol, acelaşi nivel înregistrat şi la finele lui 2010, transmite Reuters.

RomaniaTV.net
03 feb. 2012, 20:12
Rezervele Lukoil, nemodificate de vremea extremă

Lukoil a precizat că rezervele sale dovedite includ 13,4 miliarde barili de ţiţei şi 657,2 miliarde metri cubi de gaze naturale, în conformitate cu standardele U.S. Securities and Exchange Commission.

Compania a mai anunţat că a înlocuit peste 100% din petrolul produs de anul trecut, cu 619 milioane barili de petrol echivalent adăugaţi graţie lucrărilor de explorare şi alte 197 milioane barili de petrol echivalent câştigaţi graţie „reinterpretării evaluărilor anterioare”.

Lukoil deţine patru rafinării mari pe teritoriul Rusiei şi trei în exterior, respectiv în Ucraina, Bulgaria şi România – rafinăria Petrotel. De asemenea, Lukoil deţine acţiuni la o rafinărie din Olanda.

Înfiinţată în anul 1998, compania Lukoil România este unul dintre liderii pieţei petroliere româneşti, având o cotă de aproximativ 20% din piaţa totală de produse petroliere din România. În prezent, compania Lukoil România comercializează carburanţi printr-o reţea de 300 de staţii de distribuţie şi nouă depozite de produse petroliere.