REZIDENŢIAT 2014. Lista locurilor şi posturilor scoase la concurs

REZIDENŢIAT 2014. Ministerul Sănătăţii a decis ca rezidenţiatul să se desfăşoare anul acesta pe 23 noiembrie. 

15 oct. 2014, 15:21
REZIDENŢIAT 2014. Lista locurilor şi posturilor scoase la concurs

REZIDENŢIAT 2014. Ministerul Sănătăţii organizează duminică, 23 noiembrie 2014, concurs naţional de intrare în rezidenţiat pe loc şi pe post în domeniile Medicină, Medicină dentară şi Farmacie. Concursul se desfăşoară în Centrele Universitare: Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Târgu Mureş şi Timişoara.

Listele cu locurile şi posturile scoase la concursul de rezidenţiat, sesiunea 23 noiembrie 2014 pot fi accesate AICI


REZIDENŢIAT 2014
. Ce trebuie să conţină dosarul de înscriere al candidatului:

-Cererea de înscriere la concurs, cu toate datele din buletinul/cartea de identitate. După finalizarea înscrierilor (27 octombrie 2014, ora 16:00), candidaţii nu mai pot solicită schimbarea opţiunilor de a concura într-un anumit centru universitar. Un candidat poate depune un singur dosar de concurs.

-Copie a buletinului/cărţii de identitate sau a paşaportului;

-Copia legalizată a diplomei de licenţă de medic, medic dentist sau farmacist; sau adeverinţă privind promivarea examenului de licenţă, în cazul absolvenţilor promoţiei 2014;

-Adeverinţă eliberată de unitatea în care este încadrat, din care să reiasă specialitatea în care este confirmat şi tipul contractului individual de muncă, numai pentru rezidenţi şi specialişti;

-Certificatul medical privind starea de sănătate, eliberat de unitatea sanitară teritorială desemnată de direcţia de sănătate publică judeţeană sau a municipiului Bucureşti, în care să se precizeze că este apt/inapt din punct de vedere medical (fizic şi neuropsihic) pentru exercitarea activităţii în domeniul pentru care candidează;

-Copia legalizată a actelor doveditoare că şi-ar fi schimbat numele (unde este cazul);

-Chitanţă de plata a taxei de concurs, care este de 360 de lei, de participant. Taxa se va plăti în contul IBAN nr.RO85TREZ7005003XXX000092, CUI-4266456, DTMB (Direcţia de Trezorerie a Municipiului Bucureşti) beneficiar Ministerul Sănătăţii, adresa: str. Cristian Popişteanu, Nr 1-3, sector 1, Bucureşti, cod: 010024.

REZIDENŢIAT 2014. Ministerul Sănătăţii va centraliza listele candidaţilor la concursul de intrare în rezidenţiat şi le va defalcă pe centre universitare, conform opţiunii candidaţilor, respectiv conform arondării aprobate pentru posturi. Până la dată de 31 octombrie 2014, va transmite electronic, universităţilor de medicină şi farmacie din ţară, listele nominale ale acestor candidaţi.

Listele cu candidaţii admişi în concurs, pe centre universitare şi domenii se vor afişa pe site-ul rezidenţiat.ms.ro la dată de 14 noiembrie 2014. Repartizarea candidaţilor pe săli se face diferenţiat, pe domeniile pentru care s-au înscris, de către fiecare universitate de medicină şi farmacie.

La dată de 20 noiembrie 2014, candidaţii pot află sala şi ora începerii probei de concurs vizitând paginile de internet ale universităţilor de medicină şi farmacie sau site-ul rezidenţiat.ms.ro. Cu cel puţin 24 de ore înainte de concurs, la fiecare sala se afişează lista candidaţilor repartizaţi în sala respectivă.

Desfăşurarea examenului, pe 23 noiembrie

Începând cu ora 08:30, candidaţii pot intră în sala în care au fost repartizaţi. La ora 10:00, ei vor începe examenul, care durează patru ore. Concursul se va desfăşura sub formă de test-grilă, cu 200 de întrebări. Punctajul minim de promovare reprezintă 60% din punctaul maxim realizat la cele 200 de întrebări pentru fiecare domeniu.