Rezidenţiat 2019. Cele mai căutate specializări rezidenţiat

Examenul pentru Rezidențiat 2019 se va susține în data de 8 decembrie. Pentru cele mai căutate specializări pentru Rezidențiat 2019, cele la care concurența este destul de mare, sunt și câte 6 candidați pe loc.
Iulian Tudor
14 nov. 2019, 09:58
Rezidenţiat 2019. Cele mai căutate specializări rezidenţiat

Rezidenţiat 2019. Potrivit calendar Rezidențiat 2019, examenul pentru tinerii absolvenți de Medicină va avea loc pe 8 decembrie, scrie cancan.ro. Cele mai căutatea specializări și cea mai mare concurență la examenul de Rrezidențiat au fost până acum, în București.

Citeşte şi REZIDENTIAT 2019. Calendar, locuri, grile, rezultate REZIDENŢIAT

Cele mai căutate specializări Rezidențiat 2019

Cele mai căutate specializări pentru Rezidențiat în România, în acest moment, sunt Cardiologia, Endocrinologia și Gastroenterologia.

Anul trecut, 8500 de absolvenţi de Medicină au susținut examenul de rezidenţiat. Ministerul Sănătății a aprobat 5400 locuri pentru Medicină, Farmacie și Medicină dentară

La întrebarea „Ce specialitate vrei să alegi la Rezidențiat 2018?” au răspuns peste 3.100 de persoane, cele mai multe din România, dar și din Marea Britanie, Germania, Italia sau Spania

Psihiatria (7,64 la sută), Cardiologia (6,87 la sută) și Dermatovenerologia (5,61 la sută) sunt specialitățile cele mai dorite de medicii la concursul de Rezidențiat, conform unui sondaj efectuat în 2018 de Grile-Rezidentiat.ro.

De asemenea, anul trecut, la examenul de Rezidențiat, cea mai mare concurență este pentru posturile scoase la concurs în București. În Capitală, 6 candidați concurează pe un post la medicină dentară, 2 pe un post la Medicină generală și 2 pe post la Farmacie.
Locuri Rezidențiat 2019. E deficit major de medici, dar sunt mai puține locuri pentru ei

Potrivit anexelor ordinelor de ministru publicate de Ministerul Educației, numărul locurilor scoase la concurs pentru rezidențiat 2018 a fost de 5.400. În 2019 numărul de locuri pentru Rezidențiat a scăzut până la 4.710, cu 18% mai mic, fără nicio justificare.

Cu toate că sunt mulţi absolvenţi, statul nu reuşeşte să le facă loc în spitale. Deşi am avea nevoie de peste 13 mii de specialişti, peste 20 la sută dintre cei care dau Rezidenţiatul nu vor putea profesa în spitalele de stat.

Totuși, legea prevede că numărul locurilor scoase la concurs trebuie să fie egal cu cel al absolvenților, iar până la examen au mai câteva săptămâni Potrivit calendarului acestui examen, pe 28 octombrie 2019 ar fi început înscrierile, care durează până pe 11 noiembrie.

Toate acestea în condițiile în care Guvernul declara anul trecut că: „În prezent România se confruntă cu un deficit major de medici specialişti, deficit care se va adânci în următorii ani, numărul acestora posibil să atingă cifra de 12.000 de specialişti în următorii 15 ani. Având în vedere că migraţia personalului de specialitate medico-sanitar bine pregătit şi cu experienţă profesională este o realitate care îşi pune amprenta asupra sistemului public sanitar, în vederea asigurării unui cadru coerent instituţional şi necesar pentru asigurarea formării acestei categorii profesionale în toate activităţile medicale necesare unui sistem sanitar adecvat, se impune majorarea cifrei de şcolarizare aferentă pentru pregătirea în rezidenţiat”.

Taxă rezidențiat 2019

Ministerul Sănătății a publicat un proiect de ordin care stabilește exact cuantumul taxei de participare la concursul de rezidențiat pe post și pe loc în medicină, medicină dentară și farmacie, sesiunea 8 decembrie 2019. Acesta va intră în vigoare după ce va fi publicat în Monitorul Oficial.

Potrivit proiectului de Ordin, care este pus în dezbatere publică până în 18 la Rezidențiat 2019, sesiunea din 8 decembrie, cuantumul taxei de participare la concursul de rezidențiat pe post și pe loc în medicină, medicină dentară și farmacie va fi de de 400 lei/participant, la fel că anul trecut.

DailyBusiness
România atinge pragul critic de 60% datorie publică. Guvernul promite măsuri drastice: „Facem curățenie în sinecuri și cheltuieli discreționare”
Spynews
Legătura între coșmaruri și riscul de deces precoce. Sfaturi pentru gestionarea stresului
Bzi.ro
Ce a făcut Mihai Leu chiar înainte să moară, deși era în comă profundă. Soția sportivului a oferit detalii dureroase
Fanatik.ro
Dan Șucu și Cristi Chivu pregătesc tranzacția de minimum 20 milioane de euro!
Capital.ro
Marele actor pe care l-a pierdut România. A fost o emblemă a țării
Playtech.ro
Câţi bani pierzi dacă stai o săptămână în concediu medical la un salariu de 5.000 de lei? Calcul exact
DailyBusiness
RAR publică date oficiale privind consumul și emisiile de CO2 ale autoturismelor înmatriculate în România. Ce trebuie să știe șoferii
Adevarul
Mărturia unui mercenar cubanez care a dezertat din armata rusă: „Ne loveau pentru a scoate frica din noi”
wowbiz.ro
Anna, soția lui Mihai Leu, interviu în lacrimi: „I-am spus să se odihnească… și el mi-a răspuns cu o lacrimă, deși era în comă profundă”. Ultimele clipe ale campionului povestite în exclusivitate
Spynews
Scene dureroase la înmormântarea lui Mihai Leu. Soția lui, Anna, a plâns în hohote lângă sicriul marelui sportiv | FOTO
Spynews
Ultima postare a motociclistului italian, înainte să moară! Bărbatul era fascinat de urșii din România | FOTO
Evz.ro
Semnal periculos din Rusia: Terenul e pregătit pentru un nou conflict. Cine urmează
Ego.ro
Ion Iliescu NU a purtat niciodată verighetă! Secretele căsniciei cu Nina Iliescu FOTO
Prosport.ro
FOTO. Frumoasa iubită a milionarului român din Rusia a spus „Da”
kanald.ro
Accident naval în Tulcea, pe brațul Sulina! Cinci persoane au ajuns la spital, după ce o barcă a intrat în mal
Cancan.ro
BREAKING! Ilie Bolojan taie pensiile speciale: Vor fi ATACATE! A făcut anunțul bombă în urmă cu puțin timp
Playsport.ro
Unde sunt radarele fixe din România, detaliul esențial oferit de Poliția Română. Aici se...
Capital.ro
Lovitură imensă pentru Elena Udrea! Autoritățile au luat decizia deja
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. Arată ca un manechin, dar a fost livratoare de mâncare
stirilekanald.ro
O fetiță de 9 ani a îndurat șase ore de chin până când a murit. Propria mamă a lăsat-o în mașină, în soare, cât ea era la muncă
Primul semn neobișnuit de cancer de colon, potrivit medicilor
MediaFlux
Avertismentul oamenilor de știință. Rotația Pământului se accelerează în mod neașteptat. Cea mai scurtă zi din istorie
Shtiu.ro
CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Pion într-un joc diplomatic controversat. Ce s-a întâmplat cu femeia vândută de Nicolae Ceușescu unui canibal african