Rezidenţiat 2023. Toate cele 628 de locuri scoase la concurs vor putea fi ocupate. Angajări deblocate şi în Educaţie

Repartizarea pe posturi se va face în ordine descrescătoare a punctajelor obţinute de candidaţii la Rezidenţiat 2023.

17 mai 2023, 18:55
Rezidenţiat 2023. Toate cele 628 de locuri scoase la concurs vor putea fi ocupate. Angajări deblocate şi în Educaţie

Rezidenţiat 2023. Toate cele 628 de locuri şi posturi scoase la concurs la sesiunea extraordinară a Rezidenţiatului vor putea fi ocupate, anunţă Ministerul Sănătăţii, în condiţiile în care 863 de candidaţi au obţinut punctaj de promovare. Locurile se vor alege în ordine descrescătoare a punctajelor obţinute de candidaţi.

Rezidenţiat 2023.  Potrivit Ministerului Sănătăţii, toate locurile şi posturile din sesiunea extraordinară a concursului de rezidenţiat din 14 mai vor putea fi ocupate, deoarece numărul candidaţilor care au obţinut punctaj de promovare este mai mare decât numărul locurilor scoase la concurs.

Sesiune extraordinară de Rezidenţiat în 14 mai – 962 de candidaţi pe 626 de locuri, din care aproape 100 pentru medicina de urgenţă

Astfel, cel mai mare punctaj obţinut la sesiunea extraordinară a concursului de intrare în Rezidenţiat 2023 în Domeniul Medicină este 807. Potrivit metodologiei de concurs, alegerea unui loc sau post este condiţionată de obţinerea unui punctaj de minimum 60% din cel mai mare punctaj obţinut la acest concurs, adică 484 de puncte. Astfel, 863 de candidaţi au obţinut punctaj de promovare.

Conform sursei citate, pentru această sesiune extraordinară au fost scoase la concurs 628 de locuri şi posturi din cadrul unităţilor sanitare publice. Acestea se vor alege în ordine descrescătoare a punctajelor obţinute de candidaţii la Rezidenţiat 2023.

Clasamentul final la Rezidenţiat 2023, data, locul şi ora de prezentare a candidaţilor pentru repartiţia pe specialităţi şi centre de pregătire vor fi afişate pe site-ul concursului http://rezidentiat.ms.ro.

-title”>Guvernul a aprobat Memorandumul pentru deblocarea posturilor din Educaţie – Anunt despre reluarea angajărilor

Dan Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Guvernului, a declarat, miercuri, că a fost adoptat Memorandumul pentru deblocarea posturilor din educație. „Este o decizie importantă și necesară, în contextul în care așa cum am anunțat, la fel ca și anul trecut, acordăm respectul cuvenit unor domenii atât de importante, precum educația or sănătatea, prin derogare de la regulile prin care Executivul a stabilit să țină sub control cheltuielile bugetare, eliminând o serie întreagă de cheltuieli publice în efortul de a reuși menținerea sub control a deficitului în țintele pe care Guvernul și le-a asumat.

Klaus Iohannis promite salarii mai mari profesorilor: „Aici le dau dreptate, pentru un învăţământ de calitate nu este suficient să ai şcoli bine dotate”
Așadar, pentru educație, pentru sănătate, sunt exceptate și aceste reguli nu se aplică în ceea ce privește ocuparea funcțiilor vacante, astfel încât, prin memorandumuri, în cadrul Guvernului, sunt aprobate aceste decizii.

Este și situația de azi, când Guvernul a aprobat acest memorandum de exceptare de la prevederile incluse în OUG 34 din 12 mai privind unele măsuri fiscal-bugetare, prorogarea unor termene, dar și modificarea și completarea unor alte normative.

În acest fel, Guvernul aprobă organizarea de concursuri pentru a ocupa posturile vacante sau temporar vacante din instituțiile de învățământ superior și învățământ preuniversitar pentru anul în curs”, a spus Dan Cărbunaru.