Rezolvare subiecte matematică Evaluare Naţională 2022. Profesor de matematică: „Un elev de nivel mediu ar fi luat lejer între 7 şi 8, chiar peste 8”

Subiectele de la proba de matematică de la Evaluarea Naţională au fost de dificultate medie, iar un elevii ar putea obţine cu uşurinţă note de 7 sau chiar 8, "cu condiţia să nu greşească pentru că mai apare factorul emoţiilor în cadrul examenului", a declarat, pentru Romaniatv.net, Ovidiu Bădescu, prof. dr. Colegiul Național "Traian Lălescu" din Reşiţa şi conf. dr. asociat Universitatea de Vest Timişoara.

16 iun. 2022, 12:37
Rezolvare subiecte matematică Evaluare Naţională 2022. Profesor de matematică: „Un elev de nivel mediu ar fi luat lejer între 7 şi 8, chiar peste 8”

Rezolvare subiecte matematică Evaluare Naţională 2022. Profesorul Ovidiu Bădescu a explicat, pentru Romaniatv.net, care au fost exerciţiile care ar fi putut fi rezolvate cu uşurinţă de elevi la proba de matematică.

„Subiectele consider că sunt potrivite pentru această perioadă. Cu condiţia să nu greşească pentru că mai apare factorul emoţiilor în cadrul examenului, consider că un elev de nivel mediu ar fi luat lejer între 7 şi 8, chiar peste 8.

Grilele, în afară de una singură unde era vorba de un centru de greutate, puteau fi rezolvate de către un elev bun chiar din cap, adică ne cerea ordinea operaţiilor, diferite proprietăţi ale proporţiilor elementare”, a declarat prof. Bădescu, pentru Romaniatv.net.

I 1-6

II 1-6

III.1

III.2

III.3

III.4

III.5

III.6

Citeşte şi: SUBIECTE MATEMATICĂ EVALUARE NAŢIONALĂ 2022 EDU.RO. Proba care decide intrarea într-un liceu bun. Ce subiect a fost capcană!

Rezolvare subiecte matematică Evaluare Naţională 2022. Exerciţiile cu nivel de dificultate mai mare

„La partea a treia, aici eventual apăreau probleme doar la anumite puncte B. Problema întâi unde era o problemă cu timbre. E întâlnită în foarte multe teste.

Problemele cu expresii implicau folosirea anumitor formule. La funcţii exerciţiul a) era uşor.

La punctul b) puteau să apară anumite probleme pentru că era o diferenţă de arii de făcut acolo, dar cine a lucrat testele de antrenament ale Ministerului, consider că putea să le facă uşor.

Consider că la III, 4 punctul B; III 5 punctul B şi III 6 punctul B, aici elevii trebuiau să fie relativi buni ca să le facă.

Până la 9 şi 10, consider că erau subiecte medii, un pic peste mediu. Existau trei subpuncte B, fiecare de către 0,3 puncte puţin mai grele.

Prof. Ovidiu Bădescu a apreciat că cel mai greu exerciţiu de la proba de matematică a fost problema 4 b) de la subiectul III, iar rezolvarea acestuia poate face diferenţierea între note de 9,70 şi 10.

În clipul de mai jos puteţi vedea rezolvarea exerciţiului realizată de prof. Bădescu.

Pentru cei mai mulţi elevi, proba la matematică este ultima din cadrul examenului de Evalaure Naţională 2022. Pentru o parte mică din cei circa 156.000 de elevi examenul va continua vineri cu proba la Limba maternă.

Primele rezultate vor fi afișate joi, 23 iunie, până la ora 14:00. Contestațiile pot fi depuse în zilele de 23 iunie (în intervalul orar 16:00 – 19:00) și 24 iunie (în intervalul orar 8:00 – 12:00). Acestea pot fi transmise și prin mijloace electronice.

Candidații care depun/transmit contestațiile  completează, semnează și depun/transmit și o declarație-tip în care se menționează că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, documentele sunt semnate și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi afișate joi, 30 iunie.

Citeşte şi: Evaluare Naţională 2022. Ce subiecte la matematică au primit elevii de clasa a VIII-a