Rezultat alegeri SUA. Pennsylvania a certificat victoria lui Joe Biden în acest stat, anunţul a fost făcut de guvernator

Pennsylvania a certificat marţi rezultatele alegerilor prezidenţiale de la 3 noiembrie în acest stat american, a transmis guvernatorul Tom Wolf, un anunţ care cimentează victoria democratului Joe Biden în acest stat-cheie.

24 nov. 2020, 21:09
Rezultat alegeri SUA. Pennsylvania a certificat victoria lui Joe Biden în acest stat, anunţul a fost făcut de guvernator

Rezultat alegeri SUA. „Astăzi, Departamentul de Stat din Pennsylvania a certificat rezultatele alegerilor de la 3 noiembrie în Pennsylvania pentru (funcţiile de) preşedinte şi vicepreşedinte ai Statelor Unite. Aşa după cum cere legea federală, am semnat Certificatul de Atestare pentru lista de electori pentru Joe Biden şi Kamala Harris„, a transmis guvernatorul democrat Tom Wolf pe Twitter, citat de CNN.

Anunţul guvernatorului vine la doar trei zile după ce un judecător federal a respins sâmbătă un proces intentat de echipa de campanie a preşedintelui Donald Trump, care a încercat să anuleze milioane de voturi prin corespondenţă în Pennsylvania. Judecătorul districtual Matthew Brann din Williamsport, Pennsylvania, a descris cazul drept „argumente juridice forţate, nefondate şi acuzaţii speculative”. Brann a adăugat că „nu are autoritatea de a elimina dreptul de vot chiar şi al unei singure persoane, cu atât mai puţin a milioane de cetăţeni”.

Rezultat alegeri SUA, avocaţii lui Trump n-au reuşit să demonstreze frauda

Judecătorul Matthew Brann a decis că echipa de campania a lui Trump nu a reuşit să demonstreze că au existat fraude ale voturilor pe scară largă la alegerile din 3 noiembrie, pe care republicanul Donald Trump le-a pierdut în faţa democratului Joe Biden.

Citeşte şi Donald Trump l-a concediat pe şeful Agenţiei pentru securitate cibernetică. Acesta contestase acuzaţii de fraudă la alegerile prezidenţiale din SUA

Procesul, condus de avocatul personal al lui Trump, Rudy Giuliani, a încercat să oprească oficialii să certifice victoria lui Joe Biden în acest stat, argumentând că unele comitate au permis în mod greşit alegătorilor să remedieze erorile pe buletinele de vot. „Le-am spus tuturor celor care vor asculta: aceste procese sunt nefondate”, a declarat pe Twitter procurorul general al statului Pennsylvania Josh Shapiro după aflarea deciziei.

Pennsylvania are alocaţi 20 de delegaţi în Colegiul Electoral care îl va alege în mod direct pe preşedintele Statelor Unite.