Rezultat alegeri SUA. Renumărarea voturilor în statul Georgia confirmă victoria lui Joe Biden

Rezultat alegeri SUA. Renumărarea buletinelor de vot în statul Georgia a confirmat victoria lui Joe Biden în alegerile prezidenţiale din SUA, au anunţat joi autorităţile locale.

20 nov. 2020, 08:18
Rezultat alegeri SUA. Renumărarea voturilor în statul Georgia confirmă victoria lui Joe Biden

Rezultat alegeri SUA. Numărarea iniţială indica un avans al democratului de doar aproximativ 14.000 de voturi faţă de rivalul său Donald Trump, un decalaj atât de strâns încât a avut loc o numărare manuală a buletinelor de vot.

Decalajul s-a micşorat uşor, Joe Biden având acum cu 12.284turi de voturi în plus faţă de Trump, ptrivit msnbc.

Citeşte şi Numărul morţilor de Covid în SUA a depăşit accidentele, atacurile cerebrale și sinuciderile dintr-un an

Rezultat alegeri SUA. Diferenţa dintre cei doi candidaţi este încă foarte mică şi preşedintele Donald Trump, care contestă înfrângerea sa în alegeri, poate solicita totuşi o nouă renumărare, se precizează într-un comunicat al biroului secretarului de stat al Georgiei, însărcinat cu organizarea alegerilor.

În acelaşi timp, preşedintele ales al SUA Joe Biden a denunţat joi „iresponsabilitatea incredibilă” a preşedintelui în exerciţiu Donald Trump, care încă refuză să-şi accepte înfrângerea în alegerile din 3 noiembrie.

Preşedintele în exerciţiu denunţă, fără cea mai mică dovadă tangibilă, fraude masive în mai multe state şi s-a angajat într-un război de gherilă judiciar dus, într-o confuzie extremă, de avocatul său personal Rudy Giuliani. „Cred că (americanii) asistă la o iresponsabilitate incredibilă, la mesaje incredibil de dăunătoare trimise restului lumii despre modul în care funcţionează democraţia„, a spus Biden de la fief-ul său din Wilmington, Delaware.


loading...
Partenerii noștri