REZULTATE ADMITERE 2019 UMF IAŞI. Peste 6 concurenţi pe loc la buget. Cu ce medii s-a intrat

REZULTATE ADMITERE 2019 UMF IAŞI. Anul acesta s-au înscris cu 10% mai mulți candidați (2380) la concursul de admitere la UMF Iași, comparativ cu anul trecut (2150), iar în 2018 au fost cu 6% mai mulți decât în 2017 (2022).
Romania TV
25 iul. 2019, 12:58
REZULTATE ADMITERE 2019 UMF IAŞI. Peste 6 concurenţi pe loc la buget. Cu ce medii s-a intrat

Rezultate admitere medicina 2019. UMF Iasi a publicat notele: ”Astăzi, 25 iulie 2019, s-au afișat rezultatele la concursul de admitere pe locuri bugetate și pe locuri cu taxă în lei la UMF Iași. Ultima medie la buget, la Medicină Generală, este 8,79, la specializarea Asistență Medicală Generală – 7,63, la Nutriţie şi Dietetică – 7,64, la Medicină Dentară – 7,16, la Tehnică Dentară – 6,11, la Farmacie – 5,40, la Bioinginerie Medicală – 8,27, iar la Balneo-fiziokinetoterapie şi recuperare – 5,65.” anunță Universitatea de Medicină și Farmacie Grigore T. Popa Iași. 

Rezultate admitere medicina 2019. UMF Iasi a publicat notele:  La ora publicării notelor, site-ul Universității a picat din cauza numărului mare de elevi care-și verifică notele. 

Vezi AICI CE NOTĂ AI LUAT


REZULTATE ADMITERE 2019 UMF IAŞI. La Medicină sunt 1114 de dosare valide (concurență de 3.71/loc bugetat și 2,33/total locuri), la Asistență Medicală Generală – 376 (concurență de 6.84 /loc bugetat, 2,01/total locuri), la Nutriție și Dietetică – 54 (concurență de 5.40/loc bugetat și 1,17/total locuri ), la Medicină Dentară – 324 (concurență de 3,64/loc bugetat și 2,04/total locuri), la Tehnică Dentară – 95 (concurență de 2,79/loc bugetat și 1,30/total locuri), la Farmacie – 93 (concurență de 0.94/loc bugetat și 0,51/total locuri), la Bioinginerie medicală – 130 (concurență de 2.03/loc bugetat și 1,59/total locuri), iar la Balneo-fiziokinetoterapie şi recuperare – 194 (concurență de 2,62/loc bugetat și 1,72/total locuri).

În total au fost validate 2380 de dosare.

„La aproape toate specializările concurența este mai mare decât anul trecut, fapt care nu poate decât să ne bucure și îi asigur pe toți cei care au ales Universitatea noastră că nu vor regreta această opțiune. În continuare Medicina se află într-un trend ascendent, dar și la Asistență Medicală Generală, Nutriție și Dietetică, Balneo-fiziokinetoterapie şi recuperare și Bioinginerie Medicală concurența pe locurile bugetate este mai mare. La Farmacie ne confruntăm cu aceeași situație delicată, care se regăsește la toate UMF-urile din țară. Lipsa de interes pentru această specializare este un fenomen care nu ține de calitatea actului educațional și sper ca această situație să-și găsească rezolvarea, pentru că societatea are nevoie de farmaciști bine pregătiți. Le doresc succes tuturor candidaților!”, a declarat prof. univ. dr. Viorel Scripcariu, rectorul Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași.

 

Repartiția pe săli a candidaților

 

Numărul de locuri

Candidații din acest an la concursul de admitere la Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași vor concura pe 725 de locuri bugetate distribuite astfel:

  • 300 la Medicină,
  • 55 la Asistență Medicală Generală,
  • 10 la Nutriție și Dietetică,
  • 89 la Medicină Dentară,
  • 34 la Tehnică Dentară,
  • 99 la Farmacie,
  • 74 la Balneofiziokinetoterapie și recuperare
  • 64 la Bioinginerie.

În plus, sunt puse la dispoziția elevilor din mediul rural 19 locuri (2 – Medicină Dentară, 4 – Tehnică Dentară, 6 – Farmacie, 5 – Asistență Medicală Generală și 2 – Nutriție și Dietetică), 6 locuri pentru romi (2 – Medicină, 1 – Asistență Medicală Generală, 1 – Medicină Dentară, 1 – Tehnică Dentară și 1 – Farmacie) și 34 locuri pentru români de pretutindeni.

Numărul de locuri cu taxă în lei este de 597, repartizate astfel:

  • 178 la Medicină,
  • 132 la Asistență Medicală Generală,
  • 36 la Nutriție și Dietetică,
  • 70 la Medicină Dentară,
  • 39 la Tehnică Dentară,
  • 85 la Farmacie,
  • 39 la Balneofiziokinetoterapie și recuperare
  • 18 la Bioinginerie.

Studenții internaționali au la dispoziție 624 de locuri pe cont propriu valutar.

 

Testul grilă

Testul grilă: 24 iulie 2019, între orele 10.00-13.00

Accesul candidaților în sălile de examen se va face miercuri, 24 iulie 2019, între orele 8.30 – 9.00, pe baza buletinului / cărţii de identitate / paşaportului, în termen de valabilitate şi a legitimaţiei de concurs. Candidatele căsătorite trebuie să prezinte şi certificatele de naştere şi de căsătorie.

Susținerea testului grilă se va desfășura miercuri, 24 iulie 2019, între orele 10.00-13.00.

Pentru completarea grilei, candidaţii vor folosi markerele negre pe care le vor primi în sală de la comisie.

În timpul concursului candidaţii nu au voie să aibă obiecte de scris de orice fel, altele decât cele date de organizatori, hârtii albe sau scrise, publicaţii de orice fel, telefoane mobile sau orice alt tip de aparatură de comunicare, ceasuri de rnână, pagere, i-phone, genţi, materiale didactice de orice fel etc. Cei care intră in sală cu astfel de obiecte precum şi cu materiale docurnentare au obligaţia să le depoziteze într-un loc special, indicat de şeful de sală înainte de aducerea caietelor cu intrebari, unde nu vor avea acces până la terminarea concursului.

Candidații care au ca disciplină de concurs Chimie organică, Fizică sau Matematică vor primi de la Comisia de admitere, la intrarea în sala de concurs, un minicalculator neprogramabil. Acesta va fi returnat comisiei la sfârșitul concursului, odată cu predarea tezei. (anunț în format pdf)

Scanarea tezelor în fața candidaților și comunicarea punctajelor va avea loc după finalizarea testului grilă.

Disciplinele de concurs sunt următoarele:

  • pentru specializările Medicină și Medicină Dentară: Biologie clasa a XI-a (Anatomia și Fiziologia omului) – obligatoriu și Chimie organică sau Fizică – la alegere
  • pentru specializarea Farmacie: Chimie organică – obligatoriu și Biologie vegetală sau Biologie clasa a XI-a (Anatomia și Fiziologia omului) – la alegere
  • pentru specializările Asistență Medicală Generală, Tehnică Dentară, Nutriție și Dietetică: la alegere între Biologie clasa a XI-a (Anatomia și Fiziologia omului) sau Chimie organică
  • pentru specializarea Balneo-fiziokinetoterapie și recuperare, Biologie clasa a XI-a (Anatomia și Fiziologia omului)
  • pentru specializarea Bioinginerie – la alegere între Matematică sau Biologie clasa a XI-a (Anatomia și Fiziologia omului)

Ponderea subiectelor la prima vedere la concursul de admitere, sesiunea iulie 2019, va fi de 50%.

Candidații care au ca disciplină de concurs Chimie organică, Fizică sau Matematică vor primi de la Comisia de admitere, la intrarea în sala de concurs, un minicalculator neprogramabil. Acesta va fi returnat comisiei la sfârșitul concursului, odată cu predarea tezei.

 

Cazare în timpul admiterii

Pentru perioada admiterii, Universitatea de Medicină și Farmacie ”Grigore T. Popa” din Iași pune la dispoziție 60 de locuri de cazare în căminele E5 și 1 Mai B. Tariful de cazare este de este de 50 lei de persoană pe zi.

Cererile de cazare se depun la Serviciul Facilități Studenți (str. Gheorghe Asachi nr.14, Cămin E5, parter) în perioada înscrierilor pentru concursul de admitere (15-19 iulie), în intervalul orar 9.00 – 15.00.

Reamintim că pentru concursul de admitere la studii universitare de licență, pentru sesiunea iulie 2019, depunerea dosarelor are loc în perioada 15-20 iulie, iar pe 24 iulie candidații vor susține testul grilă, cu durata de trei ore, pentru ocuparea locurilor subvenționate de la bugetul de stat și a locurilor cu taxă în lei.

Mai multe informații despre admitere găsiți pe site-ul UMF Iași.

DailyBusiness
Fum alb la Vatican! Cardinalul protodiacon va ieși la balconul central pentru a anunța „Habemus Papam!”
Spynews
Alertă ANM! Cum ne va afecta furtuna electrică, fenomenul care durează două săptămâni în România! Declarații de ultimă oră
Bzi.ro
INNA și Alexandra Stan, mai mult dezbrăcate pe scenă, la Amsterdam! Publicul a fost în extaz! – GALERIE FOTO / VIDEO
Fanatik.ro
Ce s-a întâmplat cu câteva minute înainte să iasă fum alb pe coșul de la Vatican. Mulți spun că a fost un semn
Capital.ro
Vestea cea mare despre Călin Georgescu. Bomba pe care o pregătește George Simion
Playtech.ro
Papa Leon nu şi-a putut stăpâni emoţiile! Ce a făcut la balconul Vaticanului. Foto
DailyBusiness
Pe cine va vota Crin Antonescu în turul 2: Am pierdut singur și aleg liber! Refuz mobilizarea pentru o nouă „salvare a țării”
Adevarul
„Veți ajunge la Canal”. Actorul Mihai Mălaimare, mesaj amenințător pentru cei care nu au vrut „turul II înapoi”
wowbiz.ro
Amantlâcul anului: Soția lui Dan Alexa, surprinsă noaptea în vila lui Alex Bodi! Avem imaginile bombă ale momentului | VIDEO EXCLUSIV
Spynews
Dan Alexa și soția lui divorțează! De ce s-a despărțit concurentul Asia Express de partenera lui, Andrada
Spynews
EXCLUSIV. Imagini dureroase de la înmormântarea lui Mircea Cîmpeanu! Familia și vedetele își iau rămas bun | VIDEO
Evz.ro
Zodiile cu noroc, reușite și oportunități. Perioadă de vis
Ego.ro
Motivul pentru care s-au certat Smiley și Pavel Bartoș la Românii au Talent! ”A fost singurul!” EXCLUSIV
Prosport.ro
Donjuanul milionar de 53 de ani se însoară cu iubita cu 21 de ani mai tânără
kanald.ro
Cine este cardinalul Robert Prevost și ce nume va primi noul Suveran Pontif
Cancan.ro
Mai rar așa ceva! Câte limbi cunoaște Papa Leon al XIV-lea
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Schimbare totală la plata cu cardul. Decizie pentru clienții băncilor care au renunțat la numerar: Să fim pregătiți!
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
Prezentatoarea TV a apărut în costum de baie, iar soțul ei a fost numit pe loc „cel mai norocos bărbat din lume”
stirilekanald.ro
Doi părinți, tineri români, în vârstă de 19 și 23 de ani, au fost găsiți morți în casă, în Germania: "Au fost împreună în baie, mult timp". Au plecat la muncă în străinătate cu doar câteva zile înainte de tragedie
Primul sondaj pentru turul 2 al alegerilor prezidențiale. Ce procente au Nicușor Dan și George Simion: între ei e o diferență destul de mare
MediaFlux
Românii care pot ieși mai devreme la pensie. Anunțul Casei de Pensii
Shtiu.ro
CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Premieră în România: autostradă cu hub de mare putere pentru vehicule electrice. Stațiile, mai performante decât cele din Germania