REZULTATE ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014. Rezultat ISTORIC pentru PSD-UNPR-PC în FIEFUL PDL de la Alba Iulia

REZULTATE ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014. Social-democraţii au obţinut la alegerile europarlamentare 'un rezultat istoric' în municipiul Alba Iulia, fief al democrat-liberalilor, iar la nivelul judeţului Alba, de asemenea considerat unul 'portocaliu', au avut cu doar 73 de voturi mai puţine decât PDL. REZULTATE ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014. DATE OFICIALE BEC, ora 17: PSD-UNPR-PC a obţinut 37,6% din voturi.

RomaniaTV.net
26 mai 2014, 15:20
REZULTATE ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014. Rezultat ISTORIC pentru PSD-UNPR-PC în FIEFUL PDL de la Alba Iulia

REZULTATE ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014. Alianţa electorală PSD-UNPR-PC a câştigat în municipiul Alba Iulia alegerile europarlamentare cu un scor de 27,72%, cu aproape zece procente mai mult decât PDL, care a fost votat de 18,01% dintre alegătorii prezenţi duminică la urne. PNL a obţinut 15,50% din voturi.

‘Rezultatul acestor alegeri este mulţumitor. Este un rezultat istoric în ultimii 15 ani. După 15 ani am reuşit să batem PDL-ul în municipiul Alba Iulia. Este un rezultat într-adevăr istoric şi un rezultat care ne oferă mari speranţe’, a declarat luni, într-o conferinţă de presă, preşedintele organizaţiei Alba Iulia a PSD, Ovidiu Jidveian.

REZULTATE ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014El a adăugat că social-democraţii au reuşit astfel ‘să răstoarne puterea portocalie în Alba Iulia, în cel mai importat fief al PDL-ului din ţară raportat la reşedinţă de judeţ’.

Ovidiu Jidveian a apreciat că acest rezultat istoric este ‘meritul echipei, care a pus foarte mult suflet în campanie, este meritul membrilor şi simpatizanţilor PSD care, într-adevăr, şi-au dorit schimbare’.

REZULTATE ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014În opinia sa, rezultatul obţinut de PSD, raportat la cel al PDL, reprezintă un semnal.

‘Eu văd un apus de soare (pentru democrat-liberali – n.r.), metaforic vorbind. Cred că PSD poate să se impună prin perspectiva acestui scor, care ne încurajează să obţinem rezultate mult mai bune la prezidenţiale şi, de ce nu, să câştigăm Primăria peste doi ani’, a afirmat Ovidiu Jidveian.

REZULTATE ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014Democrat-liberalii au câştigat detaşat la Alba Iulia în ultimul deceniu şi jumătate toate alegerile, aceasta fiind prima înfrângere.

La nivelul judeţului, PDL a câştigat duminică la o diferenţă de doar 73 de voturi faţă de Alianţa PSD-UNPR-PC. Potrivit rezultatelor finale, PDL a obţinut în Alba 27,60%, iar Alianţa PSD-UNPR-PC – 27,54%.
În 2009, PDL a câştigat europarlamentarele cu 44,45%, iar Alianţa PSD+PC a obţinut 22,36%.

Potrivit liderului social-democraţilor din Alba, Ioan Dîrzu, Alianţa PSD-UNPR-PC a câştigat în oraşele Alba Iulia, Abrud, Aiud, Cîmpeni, Cugir, Sebeş, Ocna Mureş şi s-a clasat pe locul al doilea în Baia de Arieş, Blaj şi Zlatna.