REZULTATE ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2019: Dezastru pentru PSD şi la Buzău

Alianţa USR PLUS a câştigat alegerile în municipiul Buzău, cu 24,1%, depăşind cu un procent PSD. Pe locul trei se situează PNL cu 18,5%, potrivit rezultatelor provizorii centralizate de către Biroul Electoral Central (BEC). În judeţul Buzău, PSD conduce cu 33%.

RomaniaTV.net
27 mai 2019, 08:01
REZULTATE ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2019: Dezastru pentru PSD şi la Buzău

Potrivit rezultatelor provizorii centralizate de către BEC, în municipiul Buzău, Alianţa 2020 USR PLUS a obţinut 24,1%, PSD 23,1%, iar PNL 18,5%.

În judeţul Buzău, PSD conduce cu 33%, fiind urmat de PNL cu 22% şi de USR PLUS cu 14,4%.

Primarul municipiului Buzău, Constantin Toma (PSD), spune că la aceste rezultate s-a ajuns şi din cauza proastei comunicări a conducerii centrale a partidului.

”Bănuiam de când am văzut ce prezenţă e că rezultatul nu va fi favorabil PSD. Au ieşit foarte mulţi tineri la vot. Mă bucur pentru asta. Aşteptările oamenilor sunt foarte mari acum, aşa că cine câştigă alegerile acestea, dar şi viitoare trebuie să facă mult mai mult faţă de ce s-a făcut. E un rezultat pe undeva vis-a-vis de comunicarea care s-a făcut la Bucureşti şi imaginea, să nu ne ascundem după deget, proastă, creată chiar dacă rezultatele în multe zone au fost bune”, a declarat primarul Buzăului, Constantin Toma.

La rândul său, liderul Alianţei USR PLUS Buzău, Irinel Cârstea, vobeşte despre ”rezultate istorice”.

”E o palmă dată PSD pentru ce a făcut în ultimii 2 ani de zile. Am suportat batjocura lor, gazele în nas ale PSD, iar acum la vot le-am întors-o aşa cum trebuia. Avem o mare responsabilitate pentru ce urmează”, a spus liderul USR Plus Buzău.

La alegerile de duminică au votat 48,57% dintre alegătorii din judeţul Buzău, iar pentru referendum 38,30%.