REZULTATE ALEGERI LOCALE 2020. Continuă războiul voturilor în Sectorul 1. PSD a depus plângere la BEC

La sectorul 1 al Capitalei au mai rămas de numărat voturile din 5 secții. Până la această oră, Clotilde Armand are un procent de 41.06 % iar Dan Tudorache are 39.72 % din voturi. 

RomaniaTV.net
29 sept. 2020, 05:46
REZULTATE ALEGERI LOCALE 2020. Continuă războiul voturilor în Sectorul 1. PSD a depus plângere la BEC

Clotilde Armand a stat toată noaptea la sediul Biroului Electoral de Sector pentru a se asigura că voturile vor fi numărate corect. 

„Este ora 01.30 și încă suntem la sediul BES 1. Colegii mei reprezentanți în Biroul Electoral de Sector au peste 40 de ore de nedormit. Așa se luptă cu PSD. Până la ultimul vot. Aici, în fața acestei uși se simte spiritul USR PLUS. Colegialitate și echipă unită. Mulțumesc frumos tuturor celor care stau alături de mine. Și pesediștilor le transmit că voi sta aici până când lămurim lucrurile. Fără frică. Alături de colegii mei. Pentru apărarea unor principii”, este mesajul postat de Clotilde Armand pe pagina de Facebook.

Marcel Cioacu a anunțat la România TV că a depus plângere la biroul electoral central. 

„S-a depus plangere la BEC ca sa fie iarăși numerotate. E posibil sa fie introdus eronat anumite buletine de vot și avem acest drept sa vedem aceste lucruri. Avem o numărătoare paralelă. În numărătoarea paralela a PSD ne da ca Tudorache a câștigat alegerile cu 200 si ceva de voturi. Vom vedea care este greșeală originalele sunt la bec ce sa falsifici copii dupa procese verbale”, a spus Marcel Ciolacu la România TV.

Reamintim că Dan Tudorache anunţat, luni, că în urma numărătorii paralele a reieşit faptul că are în plus 200 de voturi faţă de Clotilde Armand. Ulterior, Clotilde Armand a postat un filmuleţ pe pagina sa de Facebook în care îl acuză pe Dan Tudorache că a încercat să falsifice rezultatele votului. 

„Ce aţi văzut acolo este un teanc de procese verbale după alegerile de ieri, originale, ştampilate, semnate care au fost luate de la Biroul Electoral de sector. Sunt în Piaţa Mureş şi au fost aduse aici la sediul Primăriei. Sunt acum în Primăria Sectorului 1, o instituţie publică.

Colegii mei (…) au avertizat Poliţia şi Jandarmeria care au venit. Au constat că aici la Primărie au găsit aceste procese verbale originale. (…) Aici, în mod normal, suntem în Primăria Sectorului 1, în direcţia de mediu, de salubritate care s-a transformat în altceva în acestă perioadă. Ce este cel mai grav este ce s-a întâmplat cu aceste procese verbale.

Sunt două posibilităţi: sunt procesele verbale care aparţin de BES. De ce au fost luate de la BES sau aparţin de PSD, pentru că fiecare partid care o copie semnată, ştampilată.

De ce au fost luate de la BES (Biroul electoral de sector) şi aduse aici la Primăria Sectorului 1. Jandarmeria aici, Poliţia este aici. Vrem ca procesul electoral să se desfăşoare în condiţii normale”, a spus Clotilde Armand, candidatul susţinut de Alianţa USR PLUS şi PNL la Primăria Sectorului 1.

Rezultatele sondajului exit poll o dădeau pe candidata Alianţei USR PLUS cu un avans de 11,5% în fața lui Tudorache.

REZULTATE BEC. E OFICIAL! Cine sunt primarii sectoarelor din Capitală. Cifre spectaculoase