REZULTATE ALEGERI LOCALE 2020. Traian Băsescu: „N-am ajuns ca Tăriceanu. Firea să ştie că nu e ca la Geoană dimineaţa”

Traian Băsescu, candidatul PMP la Primăria Capitalei, a primit aproape 8% procente din voturile electoratului, conform exit-poll-ul Sociopol, după ce Primăria Capitalei a fost câştigată de Nicuşor Dan.

RomaniaTV.net
27 sept. 2020, 17:58
REZULTATE ALEGERI LOCALE 2020. Traian Băsescu: „N-am ajuns ca Tăriceanu. Firea să ştie că nu e ca la Geoană dimineaţa”

„PMP nu poate sa fie decat multumit. Practic, am realizat scorul de la europarlamentare, ne-am fi dorit mai mult. Suntem multumit, din partidele mici am devenit cel mai mare partid, ceea ce e o mare victorie. Suntem mulţumiţi că nu am ajuns ca partidul lui Tăriceanu, cu 1 şi ceva la sută, sau a lui Ponta, cu 1%. Deci dintre partidele mici am devenit ce mai mare partid (râde în hohote, n.r.), ceea ce e o mare victorie.

Vreau să-l felicit pe Nicuşor Dan, e noul primar general al Capitalei. Am văzut că doamna Firea speră ca spre dimineaţă se schimbe numărătoare. Nu, doamnă, nu e ca la Geoană dimineaţa, e treaba sigură. Doamna Firea aţi pierdut, mergeţi acasă, la copii sau vă întoarceţi înapoi în trustul lui Voiculescu să mai transferaţi ceva bani de la Crescent în trust”, a declarat Traian Băsescu, duminică noapte.

Am văzut entuziasmul lui Ludovic (Orban, n.r.), vreau să îi spun că are 17% pe Bucureşti, să zică „Bogdaproste” că l-a luat la subsoară Barna. (…) Îl aştept pe Ludovic pe aici să fluture steagul şi să spună „Victorie, am câştigat” şi nici nu a avut un candidat şi la Consiliul General are 17%. Mă bucur că acum nu e corul pornit „din cauza lui Băsescu nu a câştigat Nicuşor” să fim cu toţii mulţumiţi, şi Nicuşor primar general şi PMP peste pragul de 5%. Treaba e bună, s-a văzut că socoteala noastră a fost corectă.

Sper că Nicușor Dan nu va intra în Primăria Capitalei până nu își retrage cele peste 400 de procese. Eu sper că nu va fi un primar care să fie în proces cu Primăria Capitalei. Va face scurtă la mână cu cererile de renunțare, dar trebuie să facă acest lucru. Eu sper că Orban va internaliza că are doar 17% la Consiliul General. Când își va da seama că trebuie să negocieze cu Barna pentru orice, atunci va avea dureri de cap. Orban abia mâine dimineață o să-și dea seama de rezultatul alegerilor, că este doar al treilea în București. Să zică bogdaproste că a luat Blaga PDL-ul și i l-a dus acolo, că altfel era el în locul nostru și noi în locul lor. Dragii mei, eu mă duc să-mi fac valiza, că am serviciu și mă duc la Bruxelles, acolo este nevoie de părerea mea prețioasă”, a mai spus Traian Băsescu.