Rezultate alegeri locale la Cluj: Emil Boc a câştigat primăria – numărătoare paralelă VIDEO

Răsturnare de situaţie la Cluj. Emil Boc este câştigător în faţa contracandidatului său, Marius Nicoară, care, din câte se pare, a fost primar de-o noapte şi s-a bucurat prea devreme, potrivit numărătorilor paralele făcute de USL şi de PDL.

RomaniaTV.net
11 iun. 2012, 03:17
Rezultate alegeri locale la Cluj: Emil Boc a câştigat primăria – numărătoare paralelă VIDEO

Candidatul PDL la Primăria Cluj-Napoca, Emil Boc, ar avea 42% din voturi, în timp ce candidatul USL, Marius Nicoară ar avea 38%, după centralizarea voturilor făcută de USL pentru 70% din secţiile de votare.

Secretarul general al social-democraţilor, Liviu Dragnea, a anunţat că PSD a centralizat până în acest moment rezultatele din 70% din secţiile de votare.

El a precizat că, în urma acestei centralizări, la Cluj, în ceea ce priveşte preşedinţia Consiliului Judeţean, cu fiecare raportare se schimbă primul loc. Dragnea a precizat că la CJ Cluj 37,9 % din voturi au fost contabilizate de PDL, iar 35% de USL.

Potrivit stiridecluj.ro, Emil Boc are mai multe voturi decat Marius Nicoară, în urma numărării buletinelor de vot din  70% din secţiile de votare din Cluj-Napoca. Candidatul PDL ar avea 42% din voturi, iar cel al USL 38%. În privinţa votului la Consiliul Judeţean Cluj, la fiecare actualizare a datelor, se schimba ocupantul primului loc. La CJ Cluj, 37,9 % din voturi au fost contabilizate de PDL, iar 35% de USL.

PDL a renunţat luni dimineaţă să anunţe rezultatele la Primăria Cluj-Napoca potrivit centralizării făcute de partid, această decizie fiind luată, conform unor surse democrat-liberale, din cauza faptului că USL ar fi contestat rezultatele din patru secţii de votare din municipiu.

Anterior, Adriean Videanu anunţase că, potrivit centralizării voturilor făcută de PDL, Emil Boc a câştigat Primăria Cluj-Napoca şi că va prezenta mai târziu datele. Surse democrat-liberale susţineau, în noaptea de duminică spre luni, că, potrivit numărătorii făcute de PDL, Emil Boc ar fi obţinut câteva sute de voturi mai multe decât contracandidatul său de la USL Marius Nicoară.

Fostul premier, Emil Boc, a precizat că a făcut tot ce i-a stat în putinţă pentru a obţine cel mai bun scor pentru PDL.

Aşteptăm rezultatul final al votului. Cel mai bun sondaj, în ultima instranţă, este consemnarea rezultatului votului. Am făcut ce ne-a stat în putinţă pentru a obţine cel mai bun scor pentru PDL şi vom respecta decizia clujenilor de la vot”, a spus Emil Boc.

CITEŞTE şi care sunt ALEŞII ROMÂNILOR la locale 2012

Duminică seara, Emil Boc era dat ca perdant la Cluj.

Potrivit unui sondaj GeoPol Transilvania aferent orei 21.00 difuzat de Realitatea TV, Emil Boc a pierdut alegerile pentru Primăria Cluj-Napoca în faţa lui Marius Nicoară, liderul PDL având 40,90%, iar liberalul 42,80%.

Conform exit-poll-ului CCSB, difuzat de Antena 3, preşedintele PDL, Emil Boc, a pierdut alegerile pentru Primăria Cluj-Napoca, obţinând 40,3%, în timp ce candidatul USL, Marius Nicoară a obţinut 43,1%.

Preşedintele PDL, Emil Boc, a pierdut cursa pentru Primăria Cluj-Napoca în faţa lui Marius Nicoară, candidatul USL, care a primit 43,9% din opţiuni, potrivit exit-poll-ului IRES, difuzat de DigiTV.