REZULTATE ALEGERI MAREA BRITANIE: Liderul UKIP, Nigel Farage, nu reuşeşte să intre în Parlament

REZULTATE ALEGERI MAREA BRITANIE: Liderul Partidului pentru Independența Marii Britanii (UKIP, eurofob), Nigel Farage, nu a reușit să intre în parlament în urma alegerilor legislative desfășurate joi în Marea Britanie.

08 mai 2015, 10:35
REZULTATE ALEGERI MAREA BRITANIE: Liderul UKIP, Nigel Farage, nu reuşeşte să intre în Parlament

REZULTATE ALEGERI MAREA BRITANIE: Nigel Farage, care a fost înfrânt în circumscripția South Thanet de către contracandidatul conservator, declara în urmă cu câteva zile că va demisiona dacă nu reușește să-și atingă obiectivul de a intra în legislativ.

Farage, dacă va demisiona aşa cum a spus înaintea votului, va lăsa partidul său UKIP fără un lider carismatic, care şi-a impus în politica britanică propriul său fel de a fi, mai zgomotos, chiar lipsit de tact şi diplomaţie, declarându-se împotriva imigraţiei şi a imigranţilor care ajung în Marea Britanie – inclusiv a imigranţilor români, pe care i-a criticat în mod scandalos, în repetate rânduri – dar care totuşi şi-a propulsat partidul aducându-l la cote surprinzătoare de popularitate.

În urmă cu numai 6 luni, Farage anticipase că va câştiga câteva zeci de locuri în Parlamentul de la Londra, după ce doi membrii conservatori au demisionat, reaminteşte dailymail.co.uk.

Citeşte şi ALEGERI în Marea Britanie: Un politician britanic îi descrie pe români ca fiind „nişte gunoaie”

Dar campania lui electorală haotică, confuzia politică şi candidaţi suspendaţi pentru remarci rasiste grosolane, a defavorizat partidul în aceste alegeri. UKIP şi-a asigurat 3,5 milioane de voturi, dar are doar un membru în viitorul Parlament de la Londra, în timp ce în Scoţia, de pildă, SNP (Partidul Naţionalist Scoţian) a obţinut 56 de locuri, având 1,5 milioane de voturi.

După aflarea rezultatelor, Farage a dat vina pe „sistem”. „E ciudat că un partid (ca SNP, n.r.) a avut puţine voturi, dar a reuşit să obţină aproape 100% din locuri.