REZULTATE ALEGERI MOLDOVA 2014. Moscova voia să deschidă mai multe secţii de votare pentru moldoveni

REZULTATE ALEGERI MOLDOVA 2014. Moscova era gata să deschidă mai multe secţii de votare pentru a le permite cetăţenilor moldoveni aflaţi pe teritoriul Federaţiei Ruse să voteze în scrutinul parlamentar, a declarat ministrul adjunct de externe rus Grigori Karasin, citat luni de RIA Novosti.

01 dec. 2014, 07:46
REZULTATE ALEGERI MOLDOVA 2014. Moscova voia să deschidă mai multe secţii de votare pentru moldoveni

REZULTATE ALEGERI MOLDOVA 2014. ‘Federaţia Rusă era dispusă să deschidă cât de multe secţii de votare ar fi fost necesare pentru a le permite rezidenţilor moldoveni să îşi exercite dreptul la vot. Ţinând cont de faptul că, potrivit unor informaţii, poate incomplete, există circa 700.000 de rezidenţi moldoveni pe teritoriul Federaţiei Ruse, eram gata să deschidem în jur de douăzeci până la treizeci de birouri de votare în diferite oraşe şi regiuni’, a explicat Karasin.

‘Dar decizia finală în acest caz este luată de guvernul ţării unde au loc alegerile’, a adăugat responsabilul.

Autorităţile din Republica Moldova au intenţionat iniţial să deschidă 15 secţii de votare în Rusia, însă doar 5 au fost în cele din urmă puse în funcţiune. Conform formaţiunilor socialiste şi comuniste din ţară, cel puţin 500.000 de moldoveni care lucrează în Rusia nu ar fi putut vota din această cauză. Pe teritoriul Republicii Moldova, aproape 2.000 de secţii de votare au fost deschise pentru scrutinul parlamentar. Alte 95 au operat în străinătate.

Citeşte şi REZULTATE ALEGERI MOLDOVA 2014: Socialiştii proruşi se află pe PRIMUL LOC

Patru candidaţi independenţi şi 21 de partide politice au participat la alegeri. Comisia Electorală Centrală (CEC) a anunţat că, după centralizarea datelor din 85% dintre procesele verbale, Partidul Socialiştilor din Republica Moldova (PSRM) se situează pe primul loc în preferinţele electoratului. PSRM, condus de Igor Dodon, a primit voturile a 21,62% dintre alegători.


loading...