REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2012 Vaslui: USL a obţinut cele zece colegii din judeţ

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2012. USL a câştigat alegerile în judeţul Vaslui, obţinând 64,48 la sută, şi îşi adjudecă astfel toate cele zece colegii din judeţ, în timp ce ARD are 16,9 la sută din voturi, urmat de PP-DD, cu 14,72 la sută, potrivit datelor finale date publicităţii, luni, de Biroul Electoral Judeţean.

RomaniaTV.net
10 dec. 2012, 11:24
REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2012 Vaslui: USL a obţinut cele zece colegii din judeţ

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2012. Conform datelor prezentate de BEJ Vaslui, USL a obţinut aproape două treimi din numărul de voturi valabil exprimate în judeţul Vaslui, respectiv 64,48 la sută, şi a reuşit să ocupe toate cele zece colegii de parlamentar din judeţ – trei de senator şi şapte de deputat.

Dintre acestea, cinci mandate de deputat şi două de senator vor reveni PSD, iar două de deputat şi unul de senator celor de la PNL. Numele parlamentarilor vasluieni sunt: Doina Silistru, Gabriela Creţu şi Nelu Tătaru, la Senat, şi Victor Cristea, Dan Bordeianu, Florin Ciurariu, Adrian Solomon, Ana Birchall, Toader Dima şi Irinel Stativă, la Camera Deputaţilor.

Cu 16,9 la sută, ARD se află pe poziţia secundă, urmată la mică distanţă de PP-DD, cu 14,72 la sută. În aceste condiţii, cele două formaţiuni vor intra la redistribuirea voturilor din judeţul Vaslui, având în vedere că USL a închis toate colegiile, potrivit Mediafax.

Defalcat pe cele două camere ale Parlamentului, USL are 66,18 la sută la Senat şi 62,79 la sută la Camera Deputaţilor, în timp ce ARD a obţinut 16,78 la sută la Senat şi 17,03 la Camera Deputaţilor.