REZULTATE ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Matteo Renzi și lideri europeni marcanți îl susțin pe Victor Ponta

REZULTATE ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Premierul Italiei Matteo Renzi și-a exprimat susținerea față de Victor Ponta pentru funcția de președinte al României, cu ocazia unei vizite la București, făcutău acest scop de tânărul lider italian.

15 nov. 2014, 10:33
REZULTATE ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Matteo Renzi și lideri europeni marcanți îl susțin pe Victor Ponta

REZULTATE ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. „Mă aflu aici pentru că sunt prieten cu Victor, dar nu numai de asta sunt aici.Adevărul este că aveţi o ocazie extraordinară. Aveţi o emisiune importantă pentru cetăţenii dumneavoastră. Aş putea să spun, pentru că aici nu a venit contracandidatul său, că Victor a câştigat. Spun că fiecare vot contează şi ar trebui să-i adresaţi cele mai grele întrebări lui Victor Ponta”, a spus Renzi.

Victor Ponta se bucură de o susținere puternică din partea liderilor europeni, nu numai social-democrați. Printre aceștia se numără Iurie Leanca – Prim-ministrul Republicii Moldova, Bohuslaw Sobotka – Prim-ministrul Cehiei, Sigmar Gabriel – vice-cancelarul Germaniei, seful SPD din Germania, Martin Schulz – Președintele Parlamentului European, Aleksandr Vucic – Prim-ministrul Serbiei, Serghei Stanșev – Președintele PES, fost Prim-ministru al Bulgariei, Gianni Pittella – Președintele Grupului S&D din Parlamentul European.

Susținerea externă pe care Victor Ponta o are în cursa pentru prezidențiale este apreciată de europarlamentarii PSD.

REZULTATE ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Viorica Dăncilă, Claudia Țapardel, Victor Negrescu au lansat vineri mesaje de apreciere față de solidaritatea familiei social democraților europeni cu Victor Ponta.

CITEŞTE ŞI ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014 TURUL II. Unde şi cum votezi. EXIT-POLL-URI şi REZULTATE. Votul în DIASPORA

„Prezența premierului Italiei Matteo Renzi, ieri, în România, pentru a veni alături de Victor Ponta și pentru a-l susține în alegerile prezidențiale de duminică, reprezintă un semn clar că familia social – democraților europeni este solidară și unită în jurul ideilor și principiilor social – democrate care construiesc programul prezidențial al lui Victor Ponta” a declarat Viorica Dăncilă.

„În calitate de europarlamentar PSD vreau să le mulţumesc tuturor liderilor europeni care şi-au exprimat deschis, public şi ferm susţinerea pentru Victor Ponta în această campanie. Sunt foarte mândră că facem parte dintr-un grup politic atât de solidar cum este S&D” a spus europarlamentarul PSD Claudia Țapardel.

Victor Negrescu, cel mai tânăr europarlamentar român și președinte al PES Activists România a spus că „odată ce va câștiga președinția României, Victor Ponta se va alătura celorlalți lideri europeni tineri, energici, cu viziune, precum Renzi, Sobotka sau Fico – oameni care întruchipează schimbarea pe care o cer și o doresc cetățenii Uniunii Europene.”